Sanitat

El Consell aprova el conveni entre Fisabio i la Universitat de València per al desenvolupament de la Càtedra en Investigació Biomèdica

19/12/2023
  • Fisabio destina 30.000 euros per a finançar les activitats d'investigació desenvolupades en el marc de la Càtedra en 2023
  • L'objectiu és potenciar la investigació biomèdica entre el personal sanitari i el personal investigador, així com fomentar la participació ciutadana

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i la Universitat de València (UV) per al desenvolupament de la Càtedra d’Investigació Biomèdica durant el període de 2023, en la qual participen les dos institucions.

En este sentit, Fisabio, entitat dependent de la Conselleria de Sanitat, destina 30.000 euros per al desenvolupament de les activitats previstes en la Càtedra i dutes a terme durant el període de 2023.

L’objectiu d’esta càtedra és realitzar una sèrie d’activitats i accions orientades a potenciar la investigació mèdica, sobretot en l’àmbit sanitari. Per tant, es beneficien d’este projecte el personal investigador, el personal sanitari interessat en activitats d’R+D+I i l’alumnat universitari que cursa alguna de les branques d’estudi biosanitàries.

Així mateix, la participació en les activitats de la Càtedra s’ha fet extensible al públic en general a través de cicles i ateneus, que són conferències en les quals s’aborden diversos temes sobre investigació, i a les quals pot accedir qualsevol persona interessada.

Finalment, esta càtedra té com a finalitat fomentar, promoure i executar la investigació d’acord amb els plans de la Conselleria de Sanitat en l’àmbit investigador.

A més, la Càtedra actua com a motor de la investigació cientificotècnica i facilita la interacció dels diversos equips investigadors de la Comunitat Valenciana, així com la seua formació.