Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

El Consell autoritza la concessió de 50,6 milions d'euros en subvencions Next Generation per a la construcció de 1.101 habitatges de lloguer social

19/12/2023
  • Estes ajudes es destinen als adjudicataris del concurs que l'EVha va dur a terme per a la construcció d'habitatges en dret de superfície
  • Les 17 parcel·les estan distribuïdes en tres lots de les províncies de València i Alacant

El Ple del Consell ha autoritzat la concessió de les subvencions del programa d’ajuda per a la construcció de 1.101 habitatges per a lloguer social en edificis energèticament eficients, dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026, finançat per la Unió Europea, amb fons Next Generation EU, per un import total de 50.598.906 euros.

Estes ajudes es destinen als adjudicataris del concurs que l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), dependent de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, va dur a terme per a la construcció d’habitatges en dret de superfície en 17 parcel·les que l’EVha disposa en diversos municipis de la Comunitat.

Este concurs es va dividir en tres lots de parcel·les. El primer i segon corresponen a la província d’Alacant. El primer lot, dotat amb una subvenció de 14.522.726 euros, està format per tres parcel·les en el sector l’Alqueria a Sant Joan d’Alacant, una a l’avinguda Ausiàs March, al Campello, i una altra a Rabassa fase II, a Alacant.

El segon lot ha rebut una subvenció de 14.901.488 euros i està format per quatre parcel·les més a l’Alqueria, a Sant Joan d’Alacant, i dos al carrer l’Horta a Sant Vicent del Raspeig.

El tercer lot, amb una ajuda de 21.174.692 euros, correspon a la província de València amb tres parcel·les a La Torre de València; dos a Santa Anna, a Gandia, i una al carrer l’Horta de Silla.

L’EVha actua com a entitat col·laboradora i, mitjançant la subscripció d’un conveni amb la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, s’encarrega de gestionar les ajudes.