Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

El Ple del Consell aprova prorrogar la reducció del 50 % en els títols multiviatge i el bo jove temporal gratuït per al transport públic

19/12/2023
  • El descompte per als títols multiviatge i bons temporals s'amplia fins al 31 de juliol de 2024 i la gratuïtat per a joves de fins a 30 anys es prolonga fins al 30 de juny de 2024
  • Els joves han de renovar el títol en les màquines automàtiques de venda de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, i en l'oficina d'atenció al client de Castelló, i el descompte del 50 % s'hi aplicarà de manera directa

El Ple del Consell ha aprovat el decret llei pel qual es prorroguen les reduccions temporals de tarifes en els serveis públics de transport competència de la Generalitat per un període de sis mesos en 2024.

Amb este decret llei, es prorroguen l'any vinent les reduccions de tarifes en els bons temporals i títols multiviatge del 50 % dels serveis de transport públic competència de la Generalitat per un període de 6 mesos, fins al 31 de juliol de 2024. De la mateixa manera, el bo jove temporal gratuït per a joves de fins a 30 anys s'amplia fins al 30 de juny de 2024.

Les persones usuàries poden beneficiar-se de manera directa, sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic, d'estos descomptes que afecten TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d'Alacant i autobusos urbans i interurbans.

El cost estimat per a la Generalitat de l'aplicació d'estes dos mesures és de 18,4 milions d'euros aproximadament.

Balanç i procés de renovació

Des de l'última ampliació del bo gratuït per a joves, al juny d'enguany, s'han realitzat 18 milions de viatges en els mitjans de transport públics esmentats, una xifra que ha suposat un estalvi per a les famílies valencianes, alacantines i castellonenques de 15 milions d'euros.

Una vegada aprovada esta ampliació, els i les joves que ja disposen del títol han de renovar-lo a València i Alacant en les màquines automàtiques de venda de títols de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, i a Castelló de la Plana, a l'oficina d'atenció al client del TRAM de Castelló.

Pel que fa als descomptes del 50 % per a títols multiviatge, s'aplicaran de manera directa, per la qual cosa les persones usuàries no necessitaran realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic.

Esta informació s'ampliarà a través dels diferents canals de comunicació dels serveis de transport públic d'Alacant, València i Castelló.