Justícia i Interior

La Policia de la Generalitat activa un dispositiu especial de vigilància en zones cèntriques i comercials amb motiu del Nadal

19/12/2023
La Policia de la Generalitat activa un dispositiu especial de vigilància en zones cèntriques i comercials amb motiu del Nadal
  • Este reforç, que va començar l'1 de desembre, es mantindrà fins al pròxim 8 de gener 
  • Els caps de setmana s'incrementa també el control en els establiments d'oci
Valencia.

La Policia de la Generalitat ha posat en marxa el dispositiu específic de vigilància en les zones comercials i cèntriques de les ciutats per a reforçar la seguretat en els dies de més afluència amb motiu de les festes de Nadal. Este operatiu, que va començar l'1 de desembre, s'estendrà fins al pròxim 8 de gener.

Així, a més dels serveis habituals, la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Generalitat incrementa la seua presència en estacions de metro i tramvia determinades, especialment en les situades en zones cèntriques i comercials com Xàtiva, Colón i Túria a la ciutat de València, en les hores de més afluència.

Este reforç es produïx en les tres províncies, sempre en coordinació amb la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies locals corresponents, així com la Sala de l'1·1·2 Comunitat Valenciana. En el cas de la ciutat de València, l'increment de presència policial també es produïx en punts estratègics com a centres hospitalaris i la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més, en horari nocturn, la Policia de la Generalitat reforça la vigilància en parades d'FGV pròximes a zones d'oci.

A la ciutat d'Alacant, els agents prestaran els seus serveis en estacions del TRAM i en zones determinades amb mercats ambulants de Nadal, mentre que a Castelló s'incrementen les inspeccions en establiments comercials. Els caps de setmana també es duen a terme més controls en establiments d'oci, que coincidix amb dinars i sopars d'empresa, tardeos i altres celebracions nadalenques. Així mateix, com és habitual, es reforçaran la vigilància i el control per a la Nit de Cap d'Any.

Consells a la població

La Policia de la Generalitat recorda la importància de vigilar les pertinences en llocs concorreguts, fonamentalment durant els desplaçaments en transport públic i en esdeveniments multitudinaris, així com la necessitat de seguir les indicacions del personal de seguretat quan la situació ho requerisca.

Galeria d'imatges