Agricultura, Ramaderia i Pesca
Regadiu

Aguirre: “Hem de continuar millorant els nostres regadius, aprofitant el recurs hídric de la manera més eficient possible”

19/12/2023
Aguirre: “Hem de continuar millorant els nostres regadius, aprofitant el recurs hídric de la manera més eficient possible”
  • El conseller d’Agricultura clausura la Jornada URA d’‘Utilització racional de l’aigua i altres ajudes relacionades amb el regadiu’
  • “L’ús racional de l’aigua és necessari per a la rendibilitat de les nostres produccions presents i futures”

​​​​​​​

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha assegurat que la Comunitat Valenciana disposa d’“un dels millors sistemes de regadiu del món, basat en segles d’experiència i en el bon fer de generacions i generacions d’agricultors”. Un sistema, a parer seu, “que ens ha permés arribar, hui dia, a ser un referent en tot Espanya”.

“No obstant això —hi ha afegit—, anys tan durs com els que hem viscut ens recorden que no hem d’abaixar la guàrdia i hem de continuar treballant per a continuar millorant els nostres regadius, aprofitant el recurs hídric de la manera més eficient possible”.

En paraules del conseller, “esta millora no només augmentarà l’eficiència dels nostres sistemes de regadiu, sinó que també reduirà els costos per als nostres agricultors i contribuirà a la sostenibilitat a mitjà i llarg termini de la nostra activitat agrícola”.

Aguirre ha fet estes declaracions durant la clausura de la Jornada URA d’‘Utilització racional de l’aigua i altres ajudes relacionades amb el regadiu’, que acull l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la Universitat Politècnica de València.

Durant la seua intervenció en la jornada, en presència de José Esteban Capilla, rector de la UPV, i de Constanza Rubio, directora de l’Escola d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural, Aguirre ha subratllat que, “des de sempre, els agricultors valencians han sabut que l’aigua és un bé valuós i escàs, i que el seu ús racional és necessari per a la rendibilitat de les nostres produccions presents i futures”.

Aguirre ha recordat que “els nostres agricultors necessiten aigua per als seus cultius, en quantitat i qualitat suficient, i a un preu assequible per a poder continuar treballant en les seues produccions”. Per això —ha conclòs—, “des de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca estem apostant per línies de suport que confiem que ens permetran continuar sent un model en la gestió de l’aigua, un exemple d’ús racional dels recursos, i aconseguir una agricultura moderna, eficient i, sobretot, rendible”.

Galeria d'imatges