Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia i Interior participa en la I Jornada sobre Seguretat i Emergències en Locals d'Oci

19/12/2023
  • El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències afirma que “la Generalitat té un sistema perfectament articulat que vigila la seguretat i les emergències en tots els camps”

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, ha assegurat que “la Conselleria de Justícia i Interior, dins de les seues competències, té un sistema perfectament articulat que garantix la seguretat i la correcta gestió de les emergències per a qualsevol classe d’oci i és important traslladar les particularitats a cada local”.

Montero ha fet estes declaracions en la inauguració, este dimarts, de la I Jornada sobre Seguretat i Emergències als Locals d’Oci, Espectacles i Establiments Públics de la Comunitat Valenciana, organitzada per la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i indústries Afins (Fotur).

En la seua intervenció, el secretari autonòmic, Javier Montero, ha assegurat que a la Comunitat Valenciana “l’oci constituïx un factor de molta importància per al sector turístic. Per això, els establiments i els locals han de comptar amb unes garanties d’ús segur”.

En este sentit, Montero ha explicat que entre les competències de la Generalitat “està la seguretat, mitjançant la regulació de totes les activitats d’oci, fins i tot les extraordinàries, i la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Generalitat ajuda a garantir esta seguretat”.

D’altra banda, Javier Montero s’ha referit a les competències en emergències: “Ací té un paper fonamental, a través del qual pivota la resta, el telèfon 1·1·2, responsable de comunicar qualsevol classe d’emergència”.

La trobada, que ha tingut lloc al Centre de Turisme de la Generalitat (CdT), ha comptat també amb la participació del director general d’Interior, Arturo Alepuz, i tècnics del Servei d’Espectacles, el telèfon únic d’Emergències 1·1·2 i el Grup d’Espectacles de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Generalitat, a més de representants de Fotur, empresaris i professionals del sector.

Entre altres temes, en la jornada s’ha debatut sobre la necessitat d’establir uns mecanismes que asseguren una constant revisió i millora en l’adequació i la realització dels espais amb motiu de les pròximes festes.

Galeria d'imatges