Sanitat

Sanitat posarà en marxa la reforma integral de l'Hospital Doctor Moliner en 2024

20/12/2023
Sanitat posarà en marxa la reforma integral de l'Hospital Doctor Moliner en 2024
  • Marciano Gómez ha indicat que es treballarà de manera imminent en la redacció de l'avantprojecte de rehabilitació integral del centre
  • Durant esta legislatura es durà a terme la reforma integral de l'hospital, que suposarà una inversió de prop de 16 milions d'euros

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha visitat l’Hospital Doctor Moliner i ha anunciat “la posada en marxa en 2024 de la rehabilitació i la reforma integral” d’este centre.

Per a dur-ho a terme, la Conselleria de Sanitat preveu en els pressupostos de 2024 una partida de 800.000 euros destinada a l’inici de la rehabilitació integral d’este centre hospitalari.

El conseller, que ha mantingut una reunió amb el director de l’hospital, Amadeo Bellés, i la resta de l’equip directiu i els caps de servei, ha assenyalat que és “imminent” la redacció de l’avantprojecte de reforma integral.

En este sentit, durant l’any 2017 es van detectar una sèrie de mancances a les instal·lacions, i segons ha indicat Gómez “en sis anys no han sigut solucionades i no podem permetre més pegats en este hospital que és estratègic en l’atenció sociosanitària, per la qual cosa el nostre compromís és dur a terme una reforma íntegra de les instal·lacions”.

Així mateix, Gómez ha indicat “la importància de mantindre l’activitat assistencial durant el desenvolupament d’estes primeres obres, atesa la vulnerabilitat dels pacients que atén este centre, ja que es tracta de pacients crònics i pluripatològics”. “Per això, el projecte es dissenyarà de manera que les actuacions es realitzen amb la màxima seguretat i sense afectar la qualitat i el ritme assistencial del centre”, hi ha afegit.

Reforma integral del centre

La reforma de l’Hospital Doctor Moliner suposarà una obra de gran envergadura, que permetrà millorar la qualitat assistencial dels pacients crònics i pluripatològics.

Per a dur-la a terme, està prevista una inversió de prop de 16 milions d’euros durant esta legislatura, “amb la finalitat d’adaptar les instal·lacions actuals a les necessitats reals dels pacients que patixen una malaltia crònica i requerixen llargs períodes d’ingrés”, ha remarcat el conseller.

En este sentit, les primeres actuacions que es duran a terme l’any que ve consistixen en la reparació de les volades de les terrasses, les cobertes i elements determinats de la façana. Posteriorment, Sanitat licitarà les obres de rehabilitació integral.

L’Hospital Doctor Moliner va entrar en funcionament l’any 1943. Actualment, és un centre que disposa de 186 llits i presta atenció sociosanitària als departaments de salut de Sagunt, Arnau-Llíria, Clínic, General, La Fe, Requena i la Ribera.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller de Sanitat, Marciano Gómez