Presidència
'Revista valenciana d'estudis autonòmics'

La Generalitat anuncia un nou model valencià de bon govern amb la implicació de totes les universitats i la societat civil

20/12/2023
La Generalitat anuncia un nou model valencià de bon govern amb la implicació de totes les universitats i la societat civil
  • El secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència reitera que la transparència i la participació “són elements nuclears de l'acció del Govern Valencià pel seu caràcter transversal a totes les polítiques públiques”
  • Santiago Lumbreras presenta la Revista valenciana d'estudis autonòmics dedicada a govern obert i qualitat democràtica

 

El secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència, Santiago Lumbreras, ha anunciat un nou model valencià de bon govern amb la implicació de totes les universitats i les entitats de la societat civil, que oferirà “una estratègia clara i un full de ruta que ens permetrà avançar i millorar en esta matèria”.

Lumbreras, acompanyat del director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha presentat el número 68 de la Revista valenciana d’estudis autonòmics dedicada a govern obert i qualitat democràtica, un acte que s’ha desenvolupat al palau dels Boïl d’Arenós, seu de l’Institut Valencià de Finances.

Durant la seua intervenció, Santiago Lumbreras ha reiterat que la transparència i la participació “són elements nuclears de l’acció del Govern Valencià pel seu caràcter transversal a totes les polítiques públiques que desenvolupem”, qüestions que “vindran reflectides en el nou full de ruta que presentarem prompte”.

Així mateix, ha agraït el treball dels autors que han participat en este número i ha advocat per “una col·laboració més estreta amb les universitats valencianes en les pròximes edicions”.

Per la seua banda, el director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha assenyalat que “la nostra intenció és assegurar la continuïtat de la publicació”, a través d’un nou consell assessor “amb representació de totes les universitats de la Comunitat Valenciana, que assessoraran sobre els continguts, els autors i totes aquelles mesures de reforma que suposen donar més prestigi a la publicació”.

Així mateix, José Tárrega ha subratllat que “estem treballant perquè les edicions no repartides de números anteriors es distribuïsquen a biblioteques públiques de diversos municipis de la Comunitat Valenciana, perquè puguen ser consultades per tots els ciutadans”.

En l’acte de presentació del número 68 de la Revista valenciana d’estudis autonòmics ha intervingut també el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, coordinador i un dels autors d’esta edició, Lorenzo Cotino. A més, ha comptat amb la interpretació musical de tres estudiants del Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo.

Govern obert i qualitat democràtica

La Revista valenciana d’estudis autonòmics recull en el número 68 reflexions de diversos autors entorn de temes com ara l’aplicació dels principis de bon govern i govern obert en les administracions públiques, la relació entre transparència i ús d’algorismes, les obligacions dels subjectes privats en matèria de transparència i la relació entre qualitat democràtica i gestió dels conflictes d’interessos, entre altres qüestions. Els articles de la revista estan signats per: Josep Ochoa Monzó; Lorenzo Cotino Hueso; Jorge Castellanos Claramunt; María Dolores Montero Caro; Rosa Cernada Badía; Manuel Pereiro Cárceles; Jaume Clemente Martínez; Mariano Vivancos; J.M. Calabuig Rodríguez; A. Ferrer Sapena; L.M. García Raffi; F. Peset Mancebo; E.A. Sánchez Pérez; M.I. Sánchez del Toro; Adela Romero Tarín; José Manuel Canales Aliende, i Pedro Adalid Ruiz.

La publicació ‘Gobierno abierto y calidad democrática’ compta, a més, amb la presentació del president de la Generalitat, Carlos Mazón, titulada ‘Más transparencia, más democracia’; el pròleg del secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència, Santiago Lumbreras, ‘¡Adelante!’, i un text del director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ‘Buen Gobierno y Gobierno Abierto, un camino que transitar y un destino que alcanzar’.

El número 68 de la Revista valenciana d’estudis autonòmics ja està disponible ací.

Galeria d'imatges