Sanitat

Sanitat crea 319 places per a pal·liar el dèficit de personal a l'Hospital General de València

21/12/2023
Sanitat crea 319 places per a pal·liar el dèficit de personal a l'Hospital General de València
  • El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat que s'ha pogut complir amb este compromís que va assumir des de la seua arribada a la Conselleria
  • Destaca la labor realitzada per a aconseguir que les places foren una realitat abans d'acabar l'any, amb tan sols cinc mesos transcorreguts des de l'inici de legislatura

La Conselleria de Sanitat ha creat 319 places estructurals per a pal·liar el dèficit de personal que arrossega des de fa anys el Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV).

Així ho ha confirmat el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, que ha destacat que s’ha pogut complir amb el compromís que va assumir des de la seua arribada a la Conselleria. “Amb esta mesura hem donat solució a una més de les promeses incomplides pel Botànic, que va anunciar la creació de places per a este centre hospitalari; però no va executar tots els tràmits preceptius necessaris per a fer-les realitat”, hi ha afegit.

En este sentit, Gómez ha recalcat “la labor realitzada durant els cinc primers mesos de legislatura des de la Conselleria de Sanitat per a aconseguir que les places estigueren creades abans que acabara l’any, com així ha sigut, i solucionar d’esta manera la situació de dèficit de personal que durant anys hi ha hagut a l’Hospital General de València”.

El conseller ha volgut agrair “la labor i l’esforç de tots els professionals actuals del centre hospitalari per oferir la millor assistència als pacients, malgrat el dèficit de personal existent fins ara”.

El titular de Sanitat ha indicat que amb esta i altres mesures “l’actual equip de la Conselleria està treballant amb la mirada posada en els més de 370.000 ciutadans assignats al Departament de Salut de l’Hospital General de València, amb la finalitat que reben la millor atenció sanitària”.

Impuls en infraestructures

Precisament, a més de les millores en personal, la Conselleria de Sanitat donarà també un impuls a este hospital en matèria d’infraestructures. En este sentit, el conseller ha recordat que en 2024 es licitaran les obres de construcció i equipament del nou edifici de Consultes Externes, que suposaran una inversió de set milions d’euros.

Gràcies a este nou edifici, que albergarà cinc plantes, s’incrementarà aproximadament un 20 % la capacitat d’hospitalització del centre. Constarà d’una superfície total construïda de 7.645 metres quadrats i estarà situat al costat de l’edifici quirúrgic. A més, s’hi reagruparan totes les consultes externes, actualment repartides en diversos pavellons d’hospitalització, la qual cosa evitarà la circulació innecessària de pacients i acompanyants.

D’altra banda, el pressupost de 2024 de la Conselleria de Sanitat preveu l’inici de les fases següents per a la reforma integral del Servei d’Urgències d’este hospital, la qual cosa permetrà ampliar no solament l’espai sinó també la dotació de llits per a poder assistir qualsevol classe de patologia. En esta obra la Generalitat invertirà 4,8 milions d’euros.

Galeria d'imatges