Hisenda, Economia i Administració Pública
Talent investigador

Hisenda subvenciona investigacions de la UV i la UA sobre avaluació de les polítiques públiques en finançament universitari, ajudes a la innovació i estudi de la precarietat laboral

04/02/2024
Hisenda subvenciona investigacions de la UV i la UA sobre avaluació de les polítiques públiques en finançament universitari, ajudes a la innovació ...
  • Es cobrix amb una dotació global de 318.000 euros el finançament de tres projectes de tesis doctorals durant un període de quatre anys amb la contractació de personal investigador predoctoral
  • Les ajudes s'inscriuen en la línia per al foment de la transferència de coneixement entre el sistema universitari valencià i la Generalitat en l'àmbit de l'economia pública

La Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública subvencionarà amb una dotació global de 318.000 euros investigacions de la Universitat de València (UV) i la Universitat d'Alacant (UA) sobre avaluació de les polítiques públiques en finançament universitari, ajudes a la innovació i estudi de la precarietat laboral.

En concret, es finançaran tres projectes de tesis doctorals duts a terme per les dos universitats durant un període de quatre anys amb la contractació de personal investigador predoctoral.

Les activitats es desenvoluparan en el marc de la convocatòria de 2023 per al foment de la formació, la investigació i la transferència de coneixement entre el sistema universitari valencià i la Generalitat en l'àmbit de l'economia pública.

Dos d'estos projectes seran desplegats per la UV, que investigarà sobre ‘Mecanismes d'avaluació de les polítiques públiques universitàries: el finançament de les universitats públiques valencianes’ i sobre ‘Avaluació de les ajudes públiques a la innovació en la Comunitat Valenciana’. Per a això, rebrà una dotació de 212.000 euros (106.000 euros per a cada tesi).

Per la seua part, la UA investigarà sobre ‘Disseny i aplicació d'índexs de precarietat laboral multidimensional per a l'avaluació de polítiques públiques’, tesi doctoral que serà subvencionada amb 106.000 euros.

Esta línia de subvencions destinada a les universitats té com a finalitat fomentar la formació i la investigació acadèmica, així com la transferència d'informació i coneixements amb la col·laboració entre l'àmbit acadèmic i l'Administració pública.

Es pretén amb això impulsar l'activitat investigadora en àrees d'interés gestionades per la Generalitat per a facilitar l'avaluació de les polítiques públiques i introduir millores en la presa de decisions.

El programa tracta també de contribuir a la formació especialitzada de professionals en matèria d'economia pública que puguen continuar desenvolupant la seua activitat en alguna universitat valenciana, en la Generalitat o en altres institucions públiques o privades.

Així mateix, es busca contribuir a la futura formació de grups d'investigació emergents en economia pública en les universitats del sistema universitari valencià o a la consolidació dels grups d'investigació ja existents.

Galeria d'imatges