Sanitat

Sanitat designa Carlos Camps coordinador de l'estratègia del càncer i la medicina de precisió en oncologia de la Comunitat Valenciana

22/12/2023
Sanitat designa Carlos Camps coordinador de l'estratègia del càncer i la medicina de precisió en oncologia de la Comunitat Valenciana
  • Serà el responsable d'establir les línies principals de la nova estratègia contra el càncer de la Comunitat Valenciana 2024-2027
  • La finalitat d'esta nova figura és afavorir l'accés equitatiu al millor diagnòstic i tractament oncològic a tots els ciutadans que ho requerisquen

La Conselleria de Sanitat ha designat a Carlos Camps coordinador de l'Estratègia del càncer i de la medicina de precisió en oncologia de la Comunitat Valenciana.

Esta figura, de nova creació, recau en un oncòleg de prestigi amb una experiència àmplia en el sector públic de l'oncologia i la medicina de precisió i té la finalitat d'afavorir l'accés equitatiu al millor diagnòstic i tractament oncològic a tots els ciutadans que ho requerisquen.

El nou responsable dependrà directament de l'Oficina Autonòmica de Medicina Predictiva, Personalitzada i Teràpies Avançades de la Comunitat Valenciana (OMPTA), que va ser creada el mes d'octubre passat amb la finalitat de potenciar el desenvolupament de la medicina de precisió en el sistema sanitari valencià.

Entre les diferents funcions, el nou coordinador participarà en l'elaboració de la nova Estratègia contra el càncer de la Comunitat Valenciana 2024-2027, per la qual cosa es farà càrrec d'establir i articular les línies d'actuació d'esta estratègia junt amb les unitats competents de l'àrea de salut pública.

A més, col·laborarà amb l'Oficina Autonòmica de Medicina Predictiva, Personalitzada i Teràpies Avançada per a implementar biomarcadors en el Sistema Nacional de Salut en la Comunitat Valenciana.

Carlos Camps és cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital General Universitari de València, catedràtic del Departament de Medicina de la Universitat de València (UV) i cap del grup d'investigació pertanyent al CIBERONC (Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa) en tumors del tracte respiratori.

Camps és llicenciat en Medicina i Cirurgia, amb l'especialitat en Oncologia Mèdica, premi extraordinari del doctorat, especialista en oncologia mèdica per la Societat Oncològica Mèdica Europea, màster en Biologia Molecular i especialista en Gestió de Sistemes de Salut i Hospitals.

Galeria d'imatges