Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant les festes nadalenques

22/12/2023
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant les festes nadalenques
  • Hui s'han entregat els premis del concurs de dibuix ‘Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències’ 

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant les festes nadalenques fins al 7 de gener, excepte el 25 de desembre, quan el Museu de les Ciències romandrà tancat, igual que l'Hemisfèric. En la programació especial, destaca el passeig d'Arcbotants de l'Umbracle amb el tradicional mercat nadalenc, amb més de 50 parades d'artesania, activitats i tallers infantils, junt amb una oferta gastronòmica àmplia.

A partir de les 18.00 hores, cada dia s'encén l'arbre instal·lat al costat del Museu de les Ciències, així com els llums i estreles que adornen l'Umbracle, el Museu de les Ciències i l'Hemisfèric. L'arbre, un avet natural d'11 metres d'alçària i que serà replantat, ha sigut hui l'escenari del lliurament dels premis del concurs ‘Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències’.

El dibuix guanyador és obra de Nuria L. S., alumna de 4t de Primària del CEIP Miguel Hernández de Torrent, en què trauen el cap de manera divertida els tres Reis Mags i que destaca per la seua inspiració en el trencadís característic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.  

Les postals finalistes han sigut les d'Adrien B. A., del Col·legi Argos (València); Olivia O., del CEIP Los Dolses d'Orihuela (Alacant); Martina M. S., del Col·legi Sant Pau (València), Irene G. V., del Col·legi Argos (València); Lidia Z. E., del Col·legi International English School de Castelló); Alma G. A. i Mireia B. P, alumnes del Col·legi Camarena Valterna de Paterna (València), i Marc F. M. del Col·legi CEU Sant Pau (València). 

Programació per Nadal

Entre les propostes del Museu de les Ciències, destaca l'exposició 'La ciència de Pixar’, en què el públic descobrix la ciència i la tecnologia del procés creatiu que hi ha darrere de les pel·lícules de la famosa companyia pionera en animació digital. Amb desenes d'elements interactius, el recorregut inclou, a més, recreacions a escala humana de molts dels personatges de Pixar, com Buzz Lightyear (de Toy Story) Mike i Sulley (de Monsters, S. A.) i WALL•E (de la pel·lícula homònima), entre d'altres.

A més, el Museu de les Ciències obri els tallers amb experiments en directe per a tots els públics amb sessions diàries de ‘Química en acció’, ‘La ciència invisible’, ‘Científic per un dia’, un taller per a edats compreses entre els 4 i els 8 anys, i ‘Robots’. El preu per persona és de 3,5 euros, no és necessari adquirir l'entrada al Museu i es realitzen en aules especials situades en la planta baixa del Museu. 

També destaca el Teatre de la Ciència, amb dos espectacles diferents, com són l'obra teatral Ramona i Cajal. El secret del Museu en el Teatre de la Ciència, l'únic musical científic de l'escena nacional, i Alt voltatge.

L'Hemisfèric ha programat sessions des de les 11 hores fins a les 20 hores entre les quals destaquen la pel·lícula Flying Monsters 3D, que narra la història dels pterosaures, les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra, i Oceans, que trasllada el públic al món submarí i descobrix l'extraordinària biodiversitat que té. 

A més, cada dissabte a les 18 hores està en marxa el cicle ‘Vesprades de Pixar’ que recorre la història de Pixar amb algunes de les seues millors pel·lícules des de la primera producció de 1995 fins a Coco (2017). El dissabte 30 de desembre s'emetrà Toy Story 2 i el dissabte 6 de gener, Monsters S. A. També destinat a públic familiar, la projecció en fulldome 3D, L'escull encantat: Kaluoka’hina relata una divertida aventura plena d'humor.

Fins al 7 de gener, en el mercat de Nadal instal·lat al passeig d'Arcbotants es realitzen diferents activitats com ara demostracions d'oficis nadalencs (elaboració de postals, de figures nadalenques de vidre i ceràmica), a més de tallers infantils de pintura nadalenca, veles i sabons, entre altres propostes. Tota la programació i horaris es pot consultar en este enllaç.

Galeria d'imatges