Justícia i Interior
Dimensionari

La sala de l'1·1·2 Comunitat Valenciana reforça i dobla els torns de personal durant este cap de setmana de la Nit de Nadal i de Nadal

23/12/2023
La sala de l'1·1·2 Comunitat Valenciana reforça i dobla els torns de personal durant este cap de setmana de la Nit de Nadal i de Nadal
  • La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, visita el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat per a felicitar les festes als serveis essencials
  • L'increment més alt de personal se centrarà en la Nit de Nadal
     
L'Eliana.

La sala d'atenció de trucades del telèfon d'emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana es reforçarà amb més personal i doblarà els torns este cap de setmana i dilluns, que coincidix amb les celebracions de la Nit de Nadal i Nadal.

Entre el dissabte 23 i el dilluns 25 de desembre s'incrementarà el personal dels diferents torns, i s'arribarà a duplicar el nombre d'operadors la nit del 24 de desembre, a fi de donar resposta al possible augment del nombre de trucades d'emergència en estes dates. Quant al personal de coordinació, l'increment més alt es produirà la nit del dissabte 23 de desembre, amb un 50 % més.

Així ho ha pogut comprovar la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, de la qual depén este servei, durant la visita que ha realitzat al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, situat a l'Eliana, per a felicitar les festes al personal dels serveis essencials.

La consellera ha destacat la importància del telèfon únic d'emergències, 1·1·2 Comunitat Valenciana, que ha rebut, des que es va crear, fa 24 anys, més de 83 milions de telefonades.

Tots els dies, entre este dissabte i el dilluns, assistiran el servei entre 60 i 67 efectius del servei operatiu, coordinació i supervisió, que treballaran de manera coordinada amb altres professionals d'emergències i seguretat del Servei de Prevenció d'Incendis, la Conselleria de Sanitat, Policia Nacional i Policia Adscrita a la Generalitat, la Guàrdia Civil, l'UME, els consorcis provincials de bombers, Policia Local, Creu Roja i voluntaris de Protecció Civil.

La consellera Elisa Núñez ha recordat que l'1·1·2 Comunitat Valenciana ha obtingut, un any més, el certificat d'excel·lència AENOR que constata la bona labor d'este servei diàriament i davant dels reptes de les grans emergències que s'han plantejat.

A més, ha comentat amb el personal d'emergències la importància de descarregar-se l'aplicació GVA 112 Avisos, creada per l'equip de desenvolupament corporatiu del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, i que permet als usuaris personalitzar en el telèfon mòbil les notificacions sobre alertes de les preemergències o emergències que s'activen en temps real. L'objectiu de la plataforma és que els usuaris puguen conéixer els avisos vigents de preemergències i emergències, així com el risc d'incendis.

“Amb esta app, disponible per a Android i iOS, els ciutadans poden consultar si s'ha produït algun incident en la Comunitat Valenciana o si hi ha una alerta pròxima al lloc on estan”, ha destacat la titular d'Interior.

Galeria d'imatges