Justícia i Interior
Administració de Justícia

Justícia obrirà en 2024 oficines de suport als jutjats de pau a Catral, Nàquera, Ondara, Turís i Moncofa

26/12/2023
  • Les oficines de suport d'estes cinc localitats, que en 2023 han superat els 7.000 habitants, entraran en funcionament el pròxim mes de gener 
  • Les oficines seran ateses per funcionaris dels cossos de l'Administració de Justícia, mentre que les instal·lacions i els mitjans instrumentals del jutjat de pau estaran a càrrec de cada ajuntament

La Conselleria de Justícia i Interior obrirà el gener de 2024 oficines de suport als jutjats de pau en cinc localitats que en 2023 han superat els 7.000 habitants. Estos municipis són Catral i Ondara, a la província d’Alacant; Turís i Nàquera, a la província de València, i Moncofa, a la província de Castelló.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha manifestat que “és un gran avanç i un compromís amb la ciutadania, ja que es pot facilitar l’accés de la justícia als ciutadans”.

Gràcies a estes noves oficines de suport, als jutjats de pau de Catral, Ondara, Nàquera, Turís i Moncofa, prestaran servei els funcionaris dels cossos de l’Administració de Justícia, mentre que les instal·lacions i els mitjans instrumentals del jutjat de pau estaran a càrrec de l’ajuntament respectiu.

La Conselleria de Justícia assumirà el cost dels sistemes informàtics i del personal, el cost d’esta última partida, que assumix la Conselleria de Justícia, ascendix a la quantitat de 73.127,43 euros anuals per a cada un d’estos jutjats de pau.

Esta xifra preveu el salari per al funcionari del cos de gestió amb funcions de secretari de jutjat de pau i per al del cos d’auxili judicial.