Sanitat
Sanitat Alacant

Sanitat licita les obres de construcció del nou centre de salut Pau II d'Alacant per un import de més de 14 milions d'euros

26/12/2023
  • Les entitats interessades poden presentar les ofertes fins al pròxim 26 de gener
  • El nou centre comptarà amb PAC, Odontopediatria i àrees de Salut Mental, Atenció a Conductes Addictives i Cirurgia Menor

La Conselleria de Sanitat ha publicat en el Diario Oficial de la Unión Europea (DOUE) i en la Plataforma de Contractació del Sector Públic la licitació de les obres de construcció del nou centre de salut Pau II d’Alacant, l’import de les quals ascendix a 14.701.435 euros.

La publicació en el DOUE respon al fet que, com establix la Llei de contractes del sector públic, els contractes d’obres que superen el llindar de 5.382.000 euros, IVA exclòs, estan subjectes a regulació harmonitzada. Això implica que es tracta de contractes que pel seu import i objecte han de garantir uns mínims addicionals de transparència, publicitat i terminis per a garantir la igualtat de concurrència a operadors econòmics de l’espai econòmic europeu i consolidar el mercat comú en la contractació pública.

En este sentit, les entitats interessades tenen de termini fins al pròxim 26 de gener per a presentar les ofertes.

Este nou centre de salut, que atendrà 16.000 alacantins dels barris de La Torreta i Juan Pablo II, se situarà en una parcel·la cedida per l’Ajuntament d’Alacant, a la qual s’accedirà des de l’avinguda Cardenal Francisco Álvarez.

Així mateix, les noves instal·lacions tindran una superfície de 5.500 metres quadrats i disposaran d’un aparcament de 1.800 metres quadrats. El termini d’execució previst de les obres és de 20 mesos.

Cartera de serveis assistencials

El nou centre serà eficient i sostenible, amb un consum energètic pràcticament nul. Comptarà amb servei d’Urgències o Punt d’Atenció Continuada i una àrea d’extraccions i tractaments. A més, disposarà d’àrees de Pediatria, Rehabilitació, Odontopediatria, Medicina de Família, Maternal, Salut Sexual i Reproductiva i una zona administrativa.

D’altra banda, prestarà assistència en matèria de salut mental, atenció a les conductes addictives i cirurgia menor.

A més de la inversió per a la construcció del Pau II, la Generalitat preveu en els seus pressupostos la construcció de dos centres de salut més a la ciutat d’Alacant, El Garbinet i La Condomina.