Justícia i Interior
Mesa Negociació Sindical Justícia

Elisa Núñez acorda amb els representants sindicals les mesures de la Conselleria per a millorar les condicions laborals dels funcionaris de Justícia

28/12/2023
  • Justícia proporcionarà formació presencial als funcionaris dels nous jutjats compromesos pel Ministeri i incrementarà la retribució extraordinària per als funcionaris d'auxili
  • La Mesa Sindical ha aprovat el complement de bretxa salarial dels funcionaris de Justícia per a l'any 2023

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha acordat amb els representants sindicals dels funcionaris de Justícia dotar dels millors mitjans i condicions el servei públic per a garantir el funcionament correcte de l’Administració de manera àgil i amb qualitat.

Quant a les millores de les condicions laborals de l’Administració de Justícia, la titular de Justícia ha destacat que “proporcionarà formació presencial als funcionaris que conformen els nous jutjats compromesos pel Ministeri de Justícia per a l’any 2023”.

Núñez hi ha afegit que “s’ha elaborat un pla de formació en el qual s’ha dedicat especial atenció als funcionaris que formaran part de la plantilla del Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 6 de València”.

Així ho ha anunciat la titular de Justícia, Elisa Núñez, després d’extraure les conclusions de la Mesa de Negociació Sindical de Justícia celebrada el 5 de desembre, en la qual es van tractar les reivindicacions proposades pels representants sindicals, entre les quals es trobava una millora retributiva.

A més, una altra de les mesures adoptades en la Mesa de Negociació és l’aprovació del complement de bretxa salarial dels funcionaris de Justícia per a l’any 2023. “Una vegada aprovat per les conselleries de Funció Pública, Sanitat i Educació, es portarà al Consell perquè s’aprove, per un import de quasi 700.000 euros que percebran els funcionaris al servei de l’Administració de Justícia”, ha indicat la consellera.

D’altra banda, la Conselleria de Justícia té preparat el pressupost d’1.244.934,91 euros anuals per a abonar més salaris dels funcionaris de la Generalitat dels cinc jutjats que el Ministeri de Justícia es va comprometre a crear en 2023. Així, la Conselleria de Justícia i Interior incrementarà un 66 % la retribució extraordinària per als funcionaris d’auxili i un 40 % la dels funcionaris de gestió i tramitació que accepten ser tutors de funcionaris sense experiència prèvia.

Així mateix, el departament d’Elisa Núñez permetrà que els funcionaris puguen gaudir dels dies de vacances i d’assumptes propis corresponents a l’any 2023 fins al 31 de març de 2024. S’amplia este termini per al gaudi de les vacances i dels dies d’assumptes particulars a conseqüència de la vaga convocada l’abril de 2023, que es va prolongar fins al mes de juliol.