Justícia i Interior

Justícia invertix 846.020 euros a habilitar un local com a seu provisional de dos jutjats a Sagunt

28/12/2023
  • Elisa Núñez destaca que seguirà en coordinació permanent amb totes les institucions perquè Sagunt albergue la millor seu judicial de la capital del Camp de Morvedre

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha destacat la necessitat d’habilitar un local com a seu provisional de dos jutjats al municipi de Sagunt per a donar un servei públic adequat de la justícia. “Continuem treballant perquè la ciutadania tinga un accés a la justícia com es mereix, àgil i de qualitat, abans que estiga finalitzat el nou palau de justícia del municipi”.

“Malgrat tindre prevista una important inversió per al futur palau de justícia, com que este tardarà a entrar en funcionament, invertirem 846.020 euros en un nou local que albergarà dos jutjats, amb la finalitat de no deixar el municipi sense un servei adequat”. Una inversió que, tal com ha explicat la consellera de Justícia i Interior, albergarà tots els serveis necessaris per a l’Administració de Justícia.

Per a la consellera és una prioritat que “tots els jutjats de la Comunitat Valenciana funcionen a ple rendiment” i hi ha afegit que, “des de la Conselleria de Justícia, som conscients de la importància d’un nou palau de justícia per a Sagunt. Per este motiu, no s’ha parat cap projecte pese a l’escepticisme que l’Ajuntament de Sagunt mostra en este sentit”.

A més, Núñez ha indicat que el palau de justícia projectat a Sagunt suposarà una gran inversió per a la Generalitat, ja que “l’anterior Govern va redimensionar el projecte i va incrementar el pressupost, que va passar dels 13 milions d’euros com a inversió inicial fins a arribar als 24”.

La titular de Justícia ha remarcat que “des del meu departament seguirem en coordinació permanent tant amb l’Ajuntament com amb la resta de les institucions perquè Sagunt albergue la millor seu judicial com a capital del Camp de Morvedre”.

Obres del local com a seu provisional de dos jutjats

Els treballs d’habilitació dels dos jutjats complixen amb els requisits establits pel codi tècnic de l’edificació i la resta de normativa vigent quant a aspectes de caràcter ambiental, eficiència energètica i materials utilitzats.

El local, situat al carrer Roma, 16, i al carrer Numància, sense número, tindrà una superfície superior als 500 metres quadrats. Les obres inclouran un vestíbul d’entrada amb dependències de seguretat i control. Els dos jutjats disposaran, cada un dels quals, de les dependències següents: un despatx de jutge, un despatx de lletrat de l’Administració de Justícia, zona administrativa amb taulell d’atenció al públic, sala de consultes professionals i arxiu.

A més, també disposaran d’una sala de vistes, una sala multiús, sales d’espera de víctimes i d’acusats / detinguts, lavabos generals i de personal, i estances d’instal·lacions.