Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rural

Agricultura publica una nova ordre que actualitza les ajudes per a la millora i el condicionament dels camins rurals

28/12/2023
Agricultura publica una nova ordre que actualitza les ajudes per a la millora i el condicionament dels camins rurals
  • L'actual ordre de bases data de 2008, per la qual cosa era molt necessari actualitzar-la, tant legalment com tècnicament
  • La nova norma incorpora totes les novetats legislatives i respon a les actuals mesures de transparència, protecció de dades i tramitació telemàtica

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca publica demà una nova ordre que actualitza les bases reguladores de les ajudes a entitats locals per a obres de condicionament i millora dels camins rurals.

Cal recordar que l’última línia de subvenció vigent en este àmbit prové d’unes bases reguladores que daten de novembre de 2008, any des del qual s’han fet nombrosos avanços legals i tècnics.

Amb esta actualització es busca ajudar al fet que les entitats locals de la Comunitat Valenciana mantinguen la seua xarxa de camins rurals en bon estat de conservació i ús, i permetre el desenvolupament correcte de les economies vinculades al territori.

La nova regulació de l’ajuda s’adapta així a les noves exigències legals en matèries com ara transparència, protecció de dades i utilització de mitjans telemàtics en la tramitació, alhora que actualitza els criteris tècnics que afecten les obres de construcció.

D’altra banda, en estes noves bases reguladores es millora el sistema de priorització de les sol·licituds per a basar-lo en uns criteris objectius que destaquen la importància del projecte plantejat.

Estes ajudes podran ser sol·licitades per municipis i entitats locals menors que mantinguen personalitat jurídica pròpia, i que vulguen escometre actuacions la finalitat de les quals siga la millora permanent del ferm dels camins rurals que es troben dins del seu àmbit territorial. El percentatge de l’ajuda ascendirà al 80 % per a municipis amb població inferior a 2.000 habitants, i al 60 % si és superior.

Mitjançant estes ajudes, la Conselleria pretén impulsar l’activitat de les entitats locals en la millora de les infraestructures rurals, atés el benefici que eixes obres suposen per a l’avanç del sector agrari de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges