Sanitat

El Servei de Neurologia de l'Hospital La Fe entre els millors del món segons la revista Forbes

03/01/2024
El Servei de Neurologia de l'Hospital La Fe entre els millors del món segons la revista Forbes
  • Forbes ha destacat la qualitat assistencial de la Unitat de l'Ictus i de la de Trastorns del Moviment de La Fe
  • S'han analitzat indicadors de més de 700 hospitals espanyols públics i privats

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha sigut seleccionat per Forbes en la seua llista dels millors centres per especialitat mèdica publicat recentment per esta revista.

Forbes ha triat La Fe com el millor centre públic espanyol en l'especialitat de Neurologia per haver sigut reconegut per part de l'Organització Europea d'Accidents Cerebrovasculars com a centre especialitzat d'atenció a l'ictus. D'esta manera, es convertix en el primer hospital de la Comunitat Valenciana que disposa d'esta acreditació i que verifica la qualitat assistencial de la unitat d'Ictus de La Fe on s'atenen més de 700 codis ictus cada any.

A més, el rànquing de Forbes destaca també que La Fe va ser pionera en la creació de la unitat de Trastorns del Moviment, fa més de tres dècades, on s'atenen anualment al voltant de 3.800 consultes de trastorns de moviment, de les quals mil corresponen a pacients amb pàrkinson avançat.

Forbes ha analitzat diversos indicadors dels més de 700 hospitals del nostre país entre els quals destaquen índexs internacionals, segells de qualitat, premis i les últimes fites aconseguides pels centres públics i privats. A l'abril d'enguany Forbes va publicar la llista dels 25 hospitals de referència d'Espanya en el qual l'Hospital La Fe ocupa l'onzé lloc i ara, al desembre, ha publicat els millors en les diferents especialitats mèdiques. 

“Esta classificació confirma la bona reputació del nostre hospital no solament a escala  nacional, sinó també en l'escena mundial i suposa un estímul per a continuar treballant per l'excel·lència en l'àmbit assistencial i també en l'àmbit científic i docent”, ha assenyalat el gerent del departament de salut València La Fe, José Luis Poveda.

Prop d'un centenar de professionals en Neurologia

El Servei de Neurologia de La Fe compta amb un equip humà de prop d'un centenar de professionals en el qual s'inclouen, especialistes en neurologia, neuropsicòlogues i psicòlogues, infermers i infermeres, auxiliars d'infermeria, administratives, així com personal d'investigació.

L'activitat clínica, docent i investigadora s'organitza en set unitats de gestió clínica que comprenen les àrees de malalties cerebrovasculars, trastorns de moviment (pàrkinson), epilèpsia, cefalees, demències (alzheimer), patologia neuromuscular/atàxies i neuroimmunologia del sistema nerviós central (esclerosi múltiple).

L'activitat d'estes unitats ha superat sistemes d'acreditació d'àmbit nacional i internacional. “Així, sis d'estes s'inclouen com a unitats de referència dins del Sistema Nacional de Salut CSUR, acreditades pel Ministeri de Sanitat i tres formen part de xarxes europees d'excel·lència, European Reference Network, acreditades per la Comissió Europea”, ha explicat Luis Bataller, cap del Servei de Neurologia de La Fe.

A més de la seua extensa activitat clínica, el Servei de Neurologia de La Fe desenvolupa una intensa labor d'investigació en el marc de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe, amb programes d'investigació translacional de finançament públic competitiu i investigació clínica en innovació farmacoterapèutica. Actualment, compta amb més de cent assajos clínics actius, en col·laboració amb la indústria farmacèutica.

D'altra banda, el Servei està implicat en la docència de metges residents en formació i compta amb sis professors associats del departament de Medicina de la Universitat de València, implicats en la docència teòrica i pràctica d'estudiants pregrau de Medicina.

Galeria d'imatges