Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

El Consell aprova un conveni tipus entre l'IVAJ i els ajuntaments i mancomunitats per a l'emissió de la targeta física del Carnet Jove

04/01/2024
  • El conveni tipus va dirigit a tots els ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana
  • El seu període de vigència és de quatre anys amb opció a pròrroga

El Ple del Consell ha autoritzat un conveni tipus de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), entitat dependent de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, i els ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana per a l'emissió del Carnet Jove a través dels centres d'informació juvenil.

El propòsit de l'acord és facilitar el lliurament de la targeta física del Carnet Jove a les persones jóvens, sol·licitada prèviament en línia, a través dels centres de joventut o entitats que presten serveis dirigits a este sector de la població als ajuntaments o mancomunitats valencianes que subscriguen el conveni. 

El Carnet Jove té com a objectiu facilitar als seus titulars la mobilitat i intercomunicació, a més de beneficiar-los de descomptes i avantatges en béns i serveis de caràcter social, cultural, econòmic, recreatiu, educatiu, esportiu, de consum i transport tant a la Comunitat Valenciana com en la resta d'Espanya i a Europa.

Este conveni tipus de col·laboració va dirigit a totes les corporacions locals i mancomunitats de la Comunitat Valenciana que estiguen interessades. Es busca així reforçar les polítiques integrals de joventut entre les diferents administracions.

A més, l'acord té una vigència de quatre anys amb possibilitat de ser prorrogat fins a un període màxim de quatre anys addicionals.