Sanitat

El Consell col·labora amb el Consorci de Compensació d'Assegurances i Unespa en l'assistència derivada d'accidents de trànsit

04/01/2024

  • L'objectiu és agilitzar els tràmits de liquidació i pagament de despeses d'assistència en la sanitat pública valenciana a persones lesionades per accidents de trànsit a càrrec de les entitats asseguradores
  • Es preveu la facturació per l'assistència d'emergències i l'assistència futura

El Ple del Consell ha autoritzat la Conselleria de Sanitat per a la subscripció d'un conveni de col·laboració per a l'atenció sanitària mitjançant els serveis d'emergència a les persones lesionades en accidents de trànsit en l'àmbit de la sanitat pública valenciana durant el període de 2024 a 2027.

Es tracta d'un conveni que signen la Conselleria de Sanitat, el Consorci de Compensació d'Assegurances, la Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores (Unespa), el Consorci Hospital General de València i el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló.

La finalitat és establir el sistema de facturació a les entitats asseguradores, així com determinar les tarifes de preus aplicables a l'assistència sanitària amb la finalitat d'agilitzar i regular els pagaments derivats de l'atenció prestada mitjançant els serveis d'emergència en accidents de trànsit.

El conveni conté el sistema de facturació implantat en la resta de les comunitats autònomes, mitjançant un sistema de facturació per activitat. A més, regula l'atenció sanitària a persones lesionades en accident de trànsit, i preveu l'assistència in situ, així com el trasllat des del lloc de l'accident a un centre sanitari, i el d'assistència derivada d'un accident de trànsit fins a l'estabilització del o de la pacient.

Este conveni es complementa amb el d'assistència sanitària futura que regula a partir de l'estabilització de les lesions.

La Comunitat Valenciana té subscrit, amb el Consorci de Compensació d'Assegurances i Unespa, el conveni de col·laboració per a l'atenció de persones ferides en accident de trànsit mitjançant serveis d'emergències sanitàries des de l'any 1989 a fi d'establir unes regles objectives per a la determinació de les quantitats que s'han de pagar.

L'actual conveni preveu un sistema de facturació per l'import de l'assistència prestada efectivament a la persona lesionada en accident de trànsit.

Després de la negociació mantinguda entre els diferents serveis de salut de les diferents comunitats autònomes i el Consorci de Compensació d'Assegurances i Unespa, s'ha pactat un increment de tarifes respecte al conveni anterior del 5,5 % per a 2024; 4,5 % per a 2025; 2,75 % per a 2026, i 1,75 % per a 2027.