Sanitat

Sanitat vacunarà sense cita prèvia de grip i COVID-19 des del dilluns

04/01/2024
Sanitat vacunarà sense cita prèvia de grip i COVID-19 des del dilluns

  • El conseller de Sanitat anima a la vacunació de la població en la seua compareixença en la roda de premsa posterior al Ple de Consell
  • Sanitat administra 1.035.089 dosis de la vacuna contra la grip des que va començar la campanya de vacunació, 769.425 dosis de la vacuna contra la COVID-19 i 25.459 contra el VRS

Els centres d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana administraran vacunes de grip i COVID-19 sense cita prèvia a partir del pròxim dilluns dia 8, amb l'objectiu de facilitar la immunització de la població davant de l'actual repunt de virus respiratoris.

Així ho ha anunciat este dijous el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, en roda de premsa després del Ple del Consell, on ha animat a tots els valencians i valencianes a vacunar-se per a protegir-se tant ells com el seu entorn.

A més, el conseller ha destacat que tots els xiquets podran vacunar-se a partir del pròxim dilluns en els centres d'Atenció Primària amb servei de pediatria (tots els centres de salut, excepte els consultoris), per a la qual cosa ha instat les famílies que faciliten la immunització dels menors.

El titular de Sanitat ha detallat que, fins al moment, Sanitat ha administrat 1.035.089 dosis de vacuna contra la grip, 769.425 dosis contra el virus de la COVID-19 i 25.459 contra el virus respiratori sincicial (VRS).

Mesures preventives

Així mateix, ha recordat també que la Conselleria de Sanitat ha adoptat una sèrie de mesures assistencials especials davant del repunt de les infeccions respiratòries pròpies d'este període hivernal.

Estes mesures van ser acordades en la reunió mantinguda este dimecres entre el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, el director de l'Oficina de Coordinació i Integració Sociosanitària de la Comunitat Valenciana, Manuel Escolano, i representants de les direccions generals d'Atenció Hospitalària i Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures.

D'esta manera, en la reunió  esmentada es van abordar els problemes que, any rere any sorgixen davant dels pics estacionals d'especial demanda assistencial com l'actual o els que es preveu que es registren en les pròximes setmanes.

Entre estes mesures acordades es troba l'ajust de la programació de l'activitat quirúrgica amb la finalitat de generar espais per a atendre la demanda, i en funció del context de cada centre hospitalari, per a una major eficiència dels recursos existents, així com el reforç de les plantilles.

Altres mesures són potenciar, en estos períodes, els serveis d'atenció domiciliària i establir el màxim nivell de col·laboració amb la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, i potenciar l'hospitalització a domicili en les residències de majors en els casos en els quals este recurs resulte l'idoni; així com la reassignació i priorització dels recursos socials.

Finalment, en el cas que es necessite la col·laboració de recursos privats i, amb la finalitat de reduir al màxim qualsevol tensió assistencial que es poguera registrar, es buscarà també un marc de col·laboració publicoprivada.

A més, el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, va anunciar que es reunirà la setmana que ve amb els gerents dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana per a analitzar la posada en marxa d'estes mesures.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller de Sanitat, Marciano Gómez