Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

Pradas anuncia que les obres del passeig de vianants del port de Benicarló començaran d'ací a poques setmanes

06/01/2024
Pradas anuncia que les obres del passeig de vianants del port de Benicarló començaran d'ací a poques setmanes
  • El projecte té un pressupost de més de 2,2 milions d'euros, recull els suggeriments de l'Ajuntament i estarà conclòs a principis de 2025

 

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que les obres del nou passeig per als vianants i l'adequació de les casetes de pescadors del Port de Benicarló “començaran en poques setmanes amb una inversió d'una mica més de 2,2 milions d'euros, ja adjudicada des de novembre passat i que està previst que concloguen a principis de l'any 2025”.

El projecte s'ha dissenyat per a la renovació completa i prolongació de l'actual passeig per als vianants, però tindrà continuïtat per damunt del contradic del port i sobre les casetes de pertrets dels pescadors, que també es renovaran per complet. A més de la millora de l'accessibilitat al passeig des de l'avinguda del Marqués de Benicarló, s'uniformarà la pavimentació i es canviarà la il·luminació i el mobiliari urbà. També s'instal·laran noves marquesines i es millorarà el vial annex intern de les instal·lacions portuàries.

“Este projecte -ha explicat la consellera- marcarà un abans i un després en la façana marítima de Benicarló i suposarà la integració definitiva del recinte portuari a la ciutat”. En este sentit, Salomé Pradas ha detallat que l'actuació final “recull els suggeriments fets per l'Ajuntament de Benicarló per a explotar al màxim les possibilitats paisatgístiques de l'entorn de manera que desapareixeran les vistes de murs de formigó que, fins ara, eren les dominants”.

Per a la consellera, el nou passeig “contribuirà a convertir l'entorn del port en un punt d'interés turístic de primer ordre, la qual cosa sempre genera activitat econòmica de qualitat”.

A esta inversió se li unirà la corresponent a les obres d'equipaments i millora de l'accessibilitat a la Platja de la Mar XIca, al costat del port, que inclou la creació d'una zona d'estada per a ciclistes i vianants dotada amb taules de pícnic, jocs infantils, biosaludables i elements per a la pràctica de la calistenia. També s'ha previst la creació d'un aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.

Galeria d'imatges