Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

MetroValencia renova en 13 dies més de 100.000 títols gratuïts del transport públic per a joves en l'àrea metropolitana de València

06/01/2024
MetroValencia renova en 13 dies més de 100.000 títols gratuïts del transport públic per a joves en l'àrea metropolitana de València
  • Salomé Pradas destaca el gran acolliment d'esta mesura del Consell i recorda que este procediment massiu, necessari per a renovar estos títols, “es duu a terme amb total normalitat”
  • La consellera valora l'increment d'usuaris que es beneficien de la gratuïtat del transport, que ja han realitzat més de 62 milions de desplaçaments

El procés de renovació dels títols de transport gratuït per a joves registra més de 100.000 recàrregues en les estacions de MetroValencia en els 13 dies d'habilitació d'este tràmit, necessari perquè les persones titulars de les targetes gratuïtes de transport puguen continuar utilitzant-la fins al 30 de juny de 2024. 

Salomé Pradas ha remarcat “el gran acolliment d'esta mesura del Consell, amb un caràcter social marcat i de molt d'impacte per a les famílies”, i ha recordat que este procediment massiu, necessari per a renovar estos títols, “es duu a terme amb total normalitat” per part de les persones titulars de les targetes de transport, i “no s'han produït cues ni demores”.

Tal com ha recordat la consellera, “les persones que han gaudit durant 2023 de la gratuïtat en el transport han de renovar el títol per a utilitzar-lo fins al 30 de juny de 2024, ja que els actuals deixaran de ser vàlids el 8 de gener”. En este sentit, Pradas ha destacat l'increment d'usuaris que es beneficien de la gratuïtat del transport, “que han realitzat més de 62 milions de desplaçaments en l'exercici 2023, la qual cosa representa aproximadament un 45 % del total dels viatges realitzats amb títols multioperador en l'àrea metropolitana”.

Com renovar el bo

Els joves que ja disposen del títol poden renovar-lo a València en les màquines automàtiques de venda de títols de MetroValencia. En este procés cal introduir la targeta en la màquina automàtica de venda de títols, seleccionar "Recarregar" i prémer de nou "Recarregar".

Pel que fa a l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), esta ha desenvolupat l'app SUMAJove, que permet la renovació automàtica del bo jove carregat en la targeta. “Fins a la data, l'app ha sigut objecte de més de 5.000 descàrregues des que s'ha incorporat a la PlayStore, el passat 26 de desembre”, ha destacat Salomé Pradas.

15.000 renovacions al dia

La renovació de títols en les estacions de MetroValencia ha crescut en els últims dies. S'ha passat de 3.000 renovacions els dos primers dies fins a aconseguir màxims en el període 29 de desembre al 2 de gener, i s'ha arribat a 15.000 renovacions diàries. Les xifres s'han estabilitzat en els últims dies, amb 10.000 renovacions diàries. 

Per estacions, cal destacar Xàtiva, on s'han registrat més d'11.000 recàrregues, així com Colón (7851), Plaça Espanya (3370) i Benimaclet (3331). Estes quatre estacions concentren una quarta part de totes les renovacions.

A més, les persones que encara no tenen el títol per a poder gaudir de la gratuïtat poden recollir-lo en els set punts que té disposats MetroValencia per a fer-ho (estacions de Benimaclet, Xàtiva, Colón, Alacant, Empalme, Àngel Guimerà i Mislata). Per a fer-ho, han de sol·licitar una cita prèvia en la pàgina web de MetroValencia web.

La pròrroga de la gratuïtat per a estos títols fins al 30 de juny es va publicar el 22 de desembre en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (Decret llei 14/2023, de 19 de desembre, de la Generalitat, per a la pròrroga de les bonificacions tarifàries en els serveis de transport públic de la Generalitat). 

El decret llei recull, així mateix, la pròrroga fins al 31 de juliol de 2024 de la reducció del 50 % del preu en els títols multioperador que es poden utilitzar en tots els serveis de transport públic de l'àrea metropolitana de València: Renfe Rodalia, metro/tramvia, serveis d'autobús MetroBus, i serveis d'EMT.

Galeria d'imatges