Sanitat

Marciano Gómez agraïx la solidaritat dels valencians en triplicar-se en un sol dia el ritme de vacunació contra la grip i la COVID-19

09/01/2024
Marciano Gómez agraïx la solidaritat dels valencians en triplicar-se en un sol dia el ritme de vacunació contra la grip i la COVID-19
  • Durant el primer dia de vacunació sense cita prèvia s'han administrat 22.693 dosis, davant de les 7.982 dosis del passat 5 de gener
  • Per províncies, es van administrar en un dia un total de 8.165 dosis a Alacant, 2.972 a Castelló i 11.556 a València
  • El conseller reitera la importància de la vacunació per a minimitzar els contagis
  • La taxa d'incidència de grip en la primera setmana de gener se situa en 1.318,7 casos per 100.000 habitants

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha manifestat durant la seua compareixença després del Ple del Consell el seu agraïment a la ciutadania valenciana “per la solidaritat i compromís que han demostrat en triplicar-se en un sol dia el ritme de vacunació”.

En concret, segons ha explicat el conseller “durant la primera jornada de portes obertes i vacunació sense cita, s'han administrat 2,85 vegades més de dosis que el passat dia 5 de gener”. De fet, durant la jornada d'ahir es van declarar 22.693 dosis, davant de les 7.982 dosis del passat 5 de gener.

D'altra banda, del total de dosis declarades en la primera jornada de vacunació sense cita, 13.251 han sigut vacunes contra la grip i 9.442 van ser dosis contra la COVID-19.

En este sentit, Marciano Gómez ha reiterat la importància de la vacunació “per a minimitzar els contagis i remetre l'ona epidèmica d'infeccions per virus respiratoris”, i ha destacat “el compromís que està demostrant la societat valenciana i la seua col·laboració per a frenar tant la grip com la COVID-19”.

Dosis administrades en cada província en només un dia

Per províncies, als centres sanitaris d'Alacant es van administrar ahir 8.165 dosis, de les quals 3.309 van ser vacunes contra la COVID-19 i 4.856 van ser dosis contra la grip.

D'altra banda, durant la mateixa jornada als centres de Castelló es van administrar un total de 2.972 vacunes, 1.730 de grip i 1.242 de COVID-19.

Així mateix, a València durant el primer dia de portes obertes, els centres assistencials han declarat un total d'11.556 vacunes, de les quals 6.665 eren contra la grip i 4.891 contra la COVID-19.

Incidència de virus respiratoris

Segons ha explicat el conseller, la taxa d'incidència d'infecció respiratòria aguda a la Comunitat Valenciana ha sigut de 1.318,7 casos per 100.000 habitants, en esta primera setmana de gener. “Període en el qual la incidència habitualment sol ser més baixa, segons els tècnics de Salut Pública pel que preveuen que puga ascendir la setmana que ve,”, ha matisat.

En este sentit, Marciano Gómez ha recalcat que “tota decisió que s'està prenent a la Comunitat Valenciana per a minimitzar els contagis per virus respiratoris estan avalats i constatats pels tècnics de Salut Pública i pels professionals de Medicina Preventiva”.

Quant a la incidència de pacients hospitalitzats ha passat de 37,3 casos a 42,9 casos esta setmana, per la qual cosa “des de Sanitat s'està duent a terme un treball de planificació quant a l'afluència de pacients als centres sanitaris”. A més, “en estos moments la situació hospitalària és molt similar a la de l'any passat, hi ha una major tensió als hospitals, però no col·lapse”, conclòs.

Finalment, el conseller ha insistit en la importància de la vacunació i ha recalcat que “cap valencià que vulga vacunar-se es quedarà sense vacuna”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaraciones del conseller de Sanidad, Marciano Gómez

Declaraciones del conseller de Sanidad, Marciano Gómez