Hisenda, Economia i Administració Pública
Ple del Consell

Ruth Merino destaca que la Generalitat fa “un pas més” per a agilitzar la futura gigafactoria de PowerCo amb la compra de la parcel·la sobre la qual es construirà el Centre Integrat d'FP ‘Campus Battery’

09/01/2024
Ruth Merino destaca que la Generalitat fa “un pas més” per a agilitzar la futura gigafactoria de PowerCo amb la compra de la parcel·la sobre la ...
  • El Consell ha adquirit per 4,6 milions d'euros els terrenys de Parc Sagunt II sobre els quals s'alçarà el Centre Integrat de Formació Professional associat a este projecte estratègic per a la Comunitat
  • L'executiu valencià autoritza obres d'emergència per import d'1,5 milions d'euros a l'Hospital Doctor Moliner
  • El Govern Valencià reforça la protecció i defensa a les víctimes i garantia d'accés a “una justícia de qualitat, eficient i àgil” amb la creació d'una nova secretaria autonòmica

La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Ruth Merino, ha destacat que la Generalitat ha fet “un pas més” per a agilitzar la posada en marxa de la futura fàbrica de bateries de PowerCo amb l'adquisició per 4,6 milions d'euros de la parcel·la sobre la qual es construirà el Centre Integrat de Formació Professional ‘Campus Battery’ de Sagunt.

En declaracions realitzades després de la reunió del Ple de l'executiu en la qual s'ha informat d'esta adquisició, Merino ha subratllat el “ferm compromís” del Consell per accelerar les obres i aconseguir que “este projecte estratègic per a la Comunitat Valenciana siga una realitat com més prompte millor”.

Merino ha explicat, a més, que este centre formatiu tindrà capacitat per a prop de 400 estudiants d'especialitats centrades en la mecatrònica, química, automatització industrial i seguretat ambiental.

Com ha recordat, ja el desembre passat es va publicar la licitació del projecte i l'execució de les obres de ‘Campus Battery’ per un import de 35 milions d'euros, i la voluntat del Consell és “agilitzar qualsevol tràmit i avançar com més ràpid millor” per a tindre el projecte en marxa.

En concret, el Consell ha tingut coneixement en el Ple d'este dimarts de l'adquisició directa, per part de la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública, d'una parcel·la pertanyent a l'àrea logística de Parc Sagunt II, propietat d'Espais Econòmics Empresarials, per a destinar-la a la construcció del centre d'FP ‘Campus Battery’.

La despesa que comporta l'adquisició de l'immoble ascendix a 4.655.207 euros i el complex formatiu se situarà en esta parcel·la, la superfície de la qual és de 21.600 metres quadrats i que està situada al costat de la futura fàbrica de bateries de la multinacional PowerCo.

Obres d'emergència per 1,5 milions d'euros

D'altra banda, el Ple del Consell ha sigut informat de la contractació, amb caràcter d'emergència, de les actuacions necessàries per a la redacció de l'avantprojecte de reforma integral de l'Hospital Doctor Moliner, situat a Serra.

L'executiu ha pres nota, a més, de la declaració d'emergència de les obres no demorables i imprescindibles per a executar amb la màxima celeritat l'execució d'una rehabilitació integral d'estes instal·lacions sense interrompre l'activitat assistencial del centre, que atén pacients crònics i pluripatològics.

El pressupost total de l'avantprojecte i de les obres no demorables s'estima en prop d'1,5 milions d'euros i es tracta de l'inici de la rehabilitació integral d'este centre hospitalari, la inversió prevista del qual s'estima en 16 milions d'euros, amb la finalitat d'adaptar les instal·lacions actuals a les necessitats reals de les persones que patixen una malaltia crònica i requerixen llargs períodes d'ingrés.

Protecció de les víctimes de delictes

Així mateix, el Consell ha aprovat una modificació del Decret 112/2023, que regula l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, per la qual es crea la Secretaria Autonòmica d'Atenció a les Víctimes i d'Accés a la Justícia, la qual passa a dependre la Direcció General d'Atenció a les Víctimes i Accés a la Justícia.

Ruth Merino ha subratllat que, amb la creació d'esta secretària autonòmica, es garantix “una major protecció i defensa” a les víctimes de delictes a través de les 37 oficines d'atenció a víctimes i les tres oficines de denúncia de delictes comesos contra les dones, així com “l'accés a una justícia de qualitat, eficient i àgil”.

Amb això, es demostra, ha subratllat la portaveu, “el compromís d'este Consell, que continua treballant per a garantir un millor servei i una major i millor protecció a totes les víctimes, especialment a aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat”.

Així mateix, a través d'este mateix decret, se suprimix la Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes, les competències de les quals passen a integrar-se dins de la Direcció General d'Organització i Coordinació Institucional.

Paral·lelament, ha acordat el nomenament, a proposta de la Conselleria de Justícia i Interior, de Javier Carlos Bazán Benítez com a secretari autonòmic d'Atenció a les Víctimes i d'Accés a la Justícia.

En l'apartat de nomenaments, el Consell també ha pres nota del Decret 1/2024, de 8 de gener, del president de la Generalitat, pel qual es designa Josefa Font Reus com comissionada de la Presidència de la Generalitat per al port de Dénia.

La consellera ha comparegut juntament amb el titular de Sanitat, Marciano Gómez, que ha informat de la incidència de malalties respiratòries i de la campanya de vacunació.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions de la portaveu del Consell, Ruth Merino