Agricultura, Ramaderia i Pesca
Entrada de cítrics egipcis

Aguirre defén la citricultura valenciana i anuncia que augmentarà els controls en l'etiquetatge

09/01/2024
  • Reforçarà el pla de control oficial de la cadena agroalimentària de la Comunitat Valenciana i per a fer-ho augmentarà els controls del compliment de l'etiquetatge correcte de l'origen
  • Reclamarà al Ministeri el reforç de les inspeccions a les importacions, en previsió a la possible entrada de plagues i malalties

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, mostra el seu suport al sector citrícola valencià, que es troba en plena campanya, i assenyala que s'està donant seguiment a les importacions de taronges procedents tant d'Egipte com d'altres països tercers.

El conseller ha ressaltat que reclamarà al Ministeri el reforç de les inspeccions a les importacions amb l'objectiu de vigilar el compliment estricte de la legislació vigent quant a plagues i residus fitosanitaris.

Així mateix, ha anunciat que “reforçarem el pla de control oficial de la cadena agroalimentària de la Comunitat Valenciana i per a fer-ho augmentarem els controls del compliment de l'etiquetatge correcte de l'origen”.

“Som defensors dels citricultors de la nostra Comunitat, per la qual cosa, a més de monitorar esta entrada de mercaderia, reiterem la nostra petició al Ministeri del reforç de les inspeccions a les importacions, per la importància de disminuir els casos d'alertes relacionades amb residus de plaguicides prohibits o de plagues invasores en els productes agroalimentaris importats”, ha afirmat.

Aguirre ha assenyalat que “una de les principals línies d'este govern se centra, precisament, en l'exigència d'una reciprocitat davant de tercers països" i avança que "insistirà en el fet que la Unió Europea defenga els interessos dels productors locals”.

En este sentit, Aguirre recorda que “les diferents condicions laborals, la disparitat de criteris a l'hora d'autoritzar i aplicar determinats productes fitosanitaris, o les exigències que se'ns imposen en temes mediambientals i de seguretat alimentària no són les mateixes per a nosaltres que per a països tercers” i destaca que “a més suposa un enorme risc d'entrada de plagues i malalties que posarien en perill la nostra agricultura”.

Sobre este assumpte, el conseller recorda les contínues intercepcions de taca negra procedent de Sud-àfrica, i precisament també des d'Egipte, així com la recent detecció de falsa arna en magranes procedents del Marroc.

D'altra banda, cal destacar que els cítrics d'Egipte també estan posant en major risc la salut dels consumidors europeus en haver-se detectat a la UE en estos últims 3 anys, 93 casos d'alertes sanitàries relacionades amb residus de plaguicides, principalment per cloropirifós i dimetoat.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Agricultura, Ganaderia i Pesca, José Luis Aguirre