Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport Públic

La Generalitat convoca les concessionàries del transport públic per a analitzar el servei que presten a persones amb discapacitat

10/01/2024
  • La consellera Salomé Pradas reitera la voluntat de l'administració autonòmica d'oferir un servei de qualitat i d'acord amb les necessitats del conjunt de la ciutadania

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que la Generalitat convocarà, en les pròximes setmanes, totes les empreses concessionàries dels diferents serveis de transport públic a la Comunitat Valenciana “a fi d'analitzar el servei que presten actualment a persones amb discapacitat”.

Pradas ha explicat que, amb esta trobada, la Generalitat “pretén sensibilitzar les empreses adjudicatàries d'estos serveis de la necessitat d'oferir els estàndards de qualitat que mereix el conjunt de la ciutadania, sense excepció”. 

Durant la reunió de treball s'estudiaran estàndards com els sistemes d'ascensors per al desplaçament vertical, que la senyalització siga adequada i de fàcil comprensió, la correcta sonorització, il·luminació o els mètodes d'entrada i eixida, així com els mobiliaris accessibles. L'objectiu del Consell, ha continuat, “és vetlar perquè les persones amb discapacitat puguen desplaçar-se de manera autònoma amb el major grau de comoditat i seguretat”.

Pradas ha indicat que esta trobada “ha de servir per a identificar quines són les principals necessitats que cada una de les empreses han detectat durant la prestació del seu servei i plantejar solucions, perquè els usuaris disposen del millor transport públic possible”.

En esta línia, ha recordat mesures com la que es va implantar fa poc en Metrovalencia, amb el sistema de traducció simultània per a persones sordes. Un sistema que ja està disponible en les estacions de Xàtiva, Colón, Benimaclet, Alacant, Àngel Guimerà, Empalme i Mislata. “Ja hem aconseguit implantar un programa que permet fer accessible qualsevol espai per a persones amb discapacitat visual, així com a persones amb discapacitat cognitiva. Un pas més en l'objectiu que el nostre transport públic siga universal”, ha explicat.  

Amb la trobada, que se celebrarà en dates pròximes, “la Conselleria continuarà treballant per a facilitar una mobilitat inclusiva en tots els nostres mitjans de transport públic”, ha conclòs.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas