Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca en 2024 quatre concursos escolars de ciència

10/01/2024
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca en 2024 quatre concursos escolars de ciència
  • Les noves edicions de ‘Cristal·lització a l'Escola’, ‘Acció pel Clima’, ‘Reacciona’ i ‘Desafiament Robot’ plantegen reptes científics a docents i estudiants  
  • Les finals se celebraran al Museu de les Ciències al maig 
     

Experiments sobre cristal·lització, les millors idees sostenibles, mostrar de manera creativa un procés químic i dissenyar un robot són els reptes plantejats enguany per la Ciutat de les Arts i les Ciències a la comunitat escolar amb els concursos que convoca per a divulgar la ciència i promoure vocacions d'esta matèria.

Maig serà el mes de les finals que se celebraran al Museu de les Ciències a tall de fires científiques i que tindran lloc el 3 de maig (‘Cristal·lització a l'Escola’), el 10 de maig (‘Acció pel Clima’), el 17 de maig (‘Reacciona’) i el divendres 31 de maig  (‘Desafiament Robot’). 

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I col·laboren per onzé any consecutiu en l'organització del concurs 'Cristal·lització a l'Escola' dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat als qui se'ls proposa fer experiments de creixement de cristalls en els seus centres escolars, que després presentaran al jurat al Museu de les Ciències. El termini d'inscripció de treballs finalitza divendres que ve 26 de gener. 

En col·laboració amb la Secció Territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL), s'ha convocat la tretzena edició del concurs 'Reacciona' per a destacar la importància de la química. El certamen es dirigix a estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional de grau mitjà de tota Espanya, perquè presenten un material multimèdia que expose, de manera didàctica, creativa i original, algun procés químic. Els grups interessats poden inscriure's fins al 21 de febrer.  

En 2024 se celebra també la quarta edició del concurs ‘Acció pel Clima’, dirigit a estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat o cicles de Formació Professional Bàsica i grau mitjà de tota Espanya per a premiar les millors idees per a la sostenibilitat del planeta. El termini per a inscriure's és fins al 12 de febrer. El certamen compta amb el patrocini de Reciclamás i Global Omnium. 

També s'ha convocat la XII edició del concurs ‘Desafiament Robot’, dirigit a centres escolars de tercer cicle de Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius de tota Espanya per a participar en diferents proves en les quals competiran amb un robot dissenyat i programat per ells o amb un projecte que desenvoluparan al llarg de tot el curs. Els grups interessats poden inscriure's fins al 4 de març. 

La competició se celebrarà el divendres 31 de maig en un esdeveniment tecnològic que reunirà aficionats a la robòtica i als mateixos centres escolars. Durant les proves, es duran a terme diverses activitats com ara demostracions i tallers. 

Tota la informació dels concursos escolars es pot consultar en la pàgina web de La Ciutat de les Arts i les Ciències.

Galeria d'imatges