President
Fira Heimtextil 2024

Carlos Mazón anuncia un enduriment de les mesures de la Generalitat contra la competència deslleial en la indústria tèxtil

11/01/2024
Carlos Mazón anuncia un enduriment de les mesures de la Generalitat contra la competència deslleial en la indústria tèxtil
  • El president afirma que es posarà "molt d'èmfasi" a reforçar la inspecció i augmentar les sancions perquè les empreses tèxtils de la Comunitat Valenciana competisquen en igualtat
  • Recorda que es facilitarà "el dia a dia de les nostres empreses" amb la rebaixa de la pressió fiscal o la simplificació dels tràmits administratius
  • Assegura que s'està treballant amb el sector tèxtil en els reptes de futur com l'adaptació a la nova legislació europea en matèria de sostenibilitat
  • Anuncia que es potenciaran les relacions comercials del sector a través de missions inverses procedents de mercats estratègics com el Regne Unit, l'Aràbia Saudita, el Japó i Corea del Sud
  • La Comunitat Valenciana és la segona regió espanyola més exportadora, amb un 24 % del total d'Espanya
  • El màxim representant de l'executiu valencià ha conegut de primera mà les novetats i les perspectives de les firmes de la Comunitat Valenciana presents en Heimtextil
Frankfurt.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que la Generalitat endurirà els mecanismes per a lluitar contra la competència deslleial en la indústria tèxtil davant dels productes que arriben d'altres mercats, especialment l'asiàtic. El cap del Consell ha avançat que es reforçaran els controls i les inspeccions i que s'augmentaran les sancions "perquè les nostres empreses puguen competir en condicions d'igualtat".

El president ha assegurat que "a les nostres empreses se'ls està exigint unes condicions que no es demanen a les altres" per la qual cosa la Generalitat serà "molt exigent amb el compliment de la legalitat”.  En este sentit, ha afirmat que les empreses valencianes comptaran amb el total suport del Consell per a “defendre els seus interessos on faça falta”.

Mazón s'ha expressat d'esta manera durant la visita que ha fet als expositors valencians que participen en la fira tèxtil Heimtextil 2024, on ha estat acompanyat per la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, el president de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), Pepe Serna, i el president de la Federació Hábitat i Home Textiles from Spain, José Ramón Revert.

En esta edició del certamen assistixen 59 empreses de la Comunitat Valenciana, dues de cada tres firmes espanyoles del sector present a Frankfurt. De fet, la delegació espanyola és el tercera amb major nombre d'expositors. La delegació valenciana ha sigut l'única representant institucional en este certamen internacional, que és el més important en l'àmbit europeu del tèxtil per a la llar i la decoració i que no ha comptat amb cap representació del Govern d'Espanya.

“La nostra Comunitat és referent nacional de la indústria tèxtil-llar, amb unes empreses amb gran tradició, capaces d'adaptar-se a les necessitats de cada moment i amb un producte basat en la qualitat, el disseny, la innovació i la sostenibilitat", ha explicat Carlos Mazón.

En esta línia, Mazón també ha assenyalat que es treballarà braç a braç amb el sector en mesures que fomenten la internacionalització per a obrir noves oportunitats a una indústria que destina el 70 % de la producció a les vendes a l'exterior. Així, el president ha avançat que la Generalitat potenciarà les relacions comercials del sector a través de missions inverses procedents de mercats estratègics com el Regne Unit, l'Aràbia Saudita, el Japó i Corea del Sud.

Així mateix, ha recordat que el Govern Valencià està "facilitant el dia a dia de les nostres empreses" amb mesures com la rebaixa de la pressió fiscal o la simplificació dels tràmits administratius amb la creació del Canal Empresa que preveu el Pla Simplifica.

Suport als desafiaments del sector

El màxim responsable de l'executiu valencià també ha apuntat que la Generalitat prestarà especial atenció als desafiaments als quals s'enfronta el sector en els pròxims anys com la nova legislació europea en matèria de sostenibilitat i circularitat dels tèxtils.

Així, ha destacat l'estratègia en matèria de sostenibilitat de les empreses tèxtils valencianes que compta amb la col·laboració de la Generalitat per a continuar avançant i millorant en totes les àrees. Durant el seu recorregut per les firmes de la Comunitat Valenciana, el cap del Consell ha conegut de primera mà les novetats de la indústria valenciana i ha destacat que “sense dubte les nostres empreses estan a l'avantguarda del sector amb l'ajuda d'una clara aposta per la innovació i la sostenibilitat, i s'han posicionat com a referents en l'ús de materials i processos sostenibles respectuosos amb el medi ambient”.

Referent internacional

La representació espanyola està composta per 94 expositors dels quals 59 pertanyen a la Comunitat Valenciana. De fet, la Comunitat Valenciana compta amb prop de 2.200 empreses en la indústria tèxtil i confecció, la qual cosa suposa el 16 % del total d'Espanya.

El màxim representant de l'executiu valencià ha agraït a les empreses el seu compromís per a portar “l'excel·lència de la indústria tèxtil valenciana, basada en una gran tradició, a estos certàmens per a mostrar les últimes tendències del nostre sector, obrir nous mercats i atraure compradors per a continuar creixent i avançant”.

Els tèxtils per a la llar valencians representen un 19 % del valor total de les exportacions de tèxtils de la Comunitat Valenciana.  A més, és la segona regió espanyola més exportadora, amb un 24 % del total d'Espanya. França, Itàlia, el Marroc i Portugal són els principals clients dels tèxtils valencians per a la llar, amb un 49 % del valor exportat des de la Comunitat, mentre que Alemanya, un altre mercat estratègic i en creixement, és el cinqué client amb 11 milions exportats en els deu primers mesos de 2023.

Heimtextil és la primera fira de la temporada per a la tèxtil llar i contract que reunix més de 80.000 visitants professionals com ara importadors, dissenyadors d'interiors, distribuïdors o prescriptors de projectes hotelers i residencials. En el certamen de Frankfurt hi ha presents més de 2.600 expositors de 60 països que presenten les últimes tendències del sector.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón