Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Medi Ambient

Pradas preveu que el nou Pla rector d'ús i gestió de l’Albufera s'aprovarà esta legislatura

11/01/2024
Pradas preveu que el nou Pla rector d'ús i gestió de l’Albufera s'aprovarà esta legislatura
  • La consellera celebra “la tornada del consens i l'esperit de Félix Rodríguez de la Fuente” en la gestió de l'aiguamoll valencià més gran

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que la Generalitat té com a objectiu “aprovar el nou Pla de rector d'ús i gestió (PRUG) de l’Albufera en esta legislatura”. Així ho ha anunciat després de presidir la Junta Rectora del Parc Natural que s'ha reunit este dijous i en la qual ha signat l'ordre per a la consulta i participació pública, amb la qual cosa “hem fet un pas més per la protecció i reivindicació de l’Albufera”.

En este sentit, la consellera de Medi Ambient ha recordat que el PRUG i el Pla d'ordenació de recursos naturals (PORN) de l’Albufera “fa més de 8 anys que estan oblidats en els calaixos i ha sigut este Consell el que ha représ l'aprovació del PRUG”. A més, també ha anunciat que s'escometrà la revisió del PORN. Un procés en el qual “treballarem des del diàleg per a aconseguir un gran consens” amb tots els agents implicats “sempre des de la convicció que protecció i desenvolupament social i econòmic són perfectament compatibles”. 

Durant la trobada de l'òrgan consultiu, la consellera també ha informat de les últimes gestions sobre la necessària aportació d'aigua a l’Albufera. En este sentit, ha explicat que este dimecres va sol·licitar al secretari d'estat de Medi Ambient l'elaboració “d'un pla d'emergència que ens oferisca la garantia absoluta que el llac rebrà les aportacions d'aigua que necessita per a l'equilibri ecològic”.

Per a això “constituirem la comissió tècnica de l'aigua per part d'experts a fi de blindar-nos davant de qualsevol conseqüència negativa que puga afectar l’Albufera” amb un protocol d'emergència “que done estabilitat a la gestió del parc, davant de situacions excepcionals i crítiques com les viscudes esta tardor”, ha explicat.

Pradas també ha defés davant de la Junta Rectora el projecte per a aconseguir que la UNESCO declare l'Albufera com a reserva mundial de la biosfera per la qual cosa ha avançat que “ja s'està treballant” en els requisits “per a omplir l'expedient i recaptar el consens de tots els municipis.

“És importantíssim que anem tots de la mà i així ho van entendre tant en l'Ajuntament de València com en el Ministeri de Transició Ecològica i, per tant, celebrem que per fi torne el consens i l'esperit de Félix Rodríguez de la Fuente a l'Albufera”, ha conclòs Salomé Pradas.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas