Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Pradas assegura que la capitalitat verda i la declaració de l’Albufera com a reserva de la Biosfera atrauran talent i inversions a València
- La consellera anuncia que ja ha signat l'ordre per a iniciar el procés d'informació pública per a la renovació del Pla rector d'ús i gestió (PRUG) de l'aiguamoll
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que la consideració de València com a Capital Verda Europea 2024 i la declaració de l’Albufera com a reserva de la biosfera per part de la UNESCO suposaran “l'atracció de talent i inversions” per a la ciutat al mateix temps que permetrà “mostrar al món el seu model de sostenibilitat”, que, “com totes les polítiques del Consell de Carlos Mazón”, demostrarà “que medi ambient i desenvolupament econòmic i social són elements compatibles”.
Pradas s'ha expressat en estos termes durant la seua intervenció en la cerimònia oficial d'inauguració de València com a Capital Verda Europea 2024 juntament amb l'alcaldessa, María José Catalá. Per a la consellera, esta consideració de la Unió Europea “ens situa en el prestigiós grup de les ciutats líders en polítiques mediambientals, ecològiques i netes”.
En este sentit, Pradas ha assegurat que l'Ajuntament de València tindrà en la Generalitat “el millor aliat per a impulsar noves polítiques que avancen en sostenibilitat”, entre les quals ha destacat el “full de ruta perquè l’Albufera siga inclosa en la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera de la UNESCO”.
“Este és un projecte -ha explicat Salomé Pradas- que iniciem estant en el Consell fa quasi una dècada i que ara, després d'anys en l'oblit, reprenem amb més il·lusió i determinació”. Per a això, “ja ens hem posat a treballar per a complir amb un dels requisits que és disposar de sistemes de gestió dels usos i les activitats de la zona susceptibles de ser reserva de la biosfera”. En este sentit, “després de huit anys d'oblit, hem reactivat el Pla rector d'ús i gestió de l’Albufera i, si el setembre passat vaig signar l'ordre d'inici dels treballs, esta mateixa setmana he fet el mateix per a dur a terme el procés de consulta pública”.
En esta mateixa línia, la consellera ha recordat la trobada que este dimecres va mantindre amb el secretari d'estat de Medi Ambient, “a qui vaig traslladar la necessitat de garantir la supervivència de l’Albufera amb unes aportacions hídriques de qualitat i quantitat suficient”
Per a Pradas, “ja som el referent mediambiental d'Europa, un territori que oferix qualitat de vida, innovació ecològica i mediambiental, alimentació saludable i sostenible, així com excel·lència en les nostres infraestructures verdes”.
Bona prova d'això “són les nostres platges urbanes, el llit del riu Túria, que s'ha convertit en el parc urbà més llarg d'Europa, el patrimoni universal dels aiguamolls de l’Albufera; els enclavaments verds urbans del Parc Central i el de Capçalera; les desenes de jardins i pulmons verds de la nostra ciutat i uns serveis de transport públic sostenible que fomenten la intermodalitat”.
“Ajuntament i Generalitat ja van junts, com fa huit anys, per a generar noves mesures i oportunitats que permeten la ciutadania elevar els seus estàndards de qualitat de vida i, en este propòsit, des del Consell que presidix Carlos Mazón i la Conselleria que m'honre a dirigir, no s'escatimaran esforços, treball i voluntat política perquè així siga”, ha conclòs Salomé Pradas.