Agricultura, Ramaderia i Pesca
Arròs el Palmar

José Luis Aguirre es compromet a buscar una solució per a l'emmagatzematge de l'arròs davant dels requeriments de la nova legislació de productes fitosanitaris

11/01/2024
  • El conseller d'Agricultura destaca la necessitat d'adequar les instal·lacions

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha visitat este dijous la Societat Agrària de Transformació Arrossers del Palmar per a escoltar les reivindicacions del sector, entre les quals destaquen la necessitat d'adequar les instal·lacions davant dels requeriments de la nova legislació i l'increment del nivell d'aigua de l'Albufera.

En plena època de secatge i emmagatzematge de l'arròs, el conseller d'Agricultura ha abordat les diferents restriccions existents davant dels tractaments amb productes fitosantaris, en concret amb insecticides per a eliminar el corc i la seua normativa actual. Així, s'ha compromés a revisar-ho “per a buscar una solució que millore i facilite el treball als nostres arrossers”.

Aguirre ha recordat també la desigualtat de condicions per als productes de la Unió Europea davant de les importacions de tercers països i ha assenyalat que “la falta de reciprocitat representa greus amenaces i efectes directes en la nostra agricultura”.

En este sentit, el conseller ha destacat l'èxit aconseguit pel recent rebuig del Parlament Europeu a l'arròs importat amb alts nivells de triciclazole quan “als nostres arrossers no se'ls permetia el seu ús” i ha destacat la importància del cultiu de l'arròs a l'Albufera per als municipis de la zona.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre