Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

El TRAM de Castelló supera els tres milions de viatgers en 2023 amb un increment del 29,78 % respecte l'any anterior

13/01/2024
El TRAM de Castelló supera els tres milions de viatgers en 2023 amb un increment del 29,78 % respecte l'any anterior
  • El servei de transport que presta la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha guanyat 710.628 usuaris 
  • Salomé Pradas ha destacat que "els resultats obtinguts consoliden el procés de creixement d'este servei, gràcies a les mesures impulsades per la Generalitat"

El TRAM de Castelló ha registrat durant 2023 un total de 3.096.534 usuaris, xifra que representa un increment respecte a l’any anterior d’un 29,78 % i permet mantindre la línia de creixement i acceptació d’este transport que ha experimentat en els últims anys.

Les dades que ha registrat la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori mostren que el servei d’autobús elèctric que unix el Grau de Castelló i la Universitat Jaume I ha guanyat 710.628 viatgers nous i supera, per primera vegada des que es va posar en marxa, els tres milions de viatgers anuals.

Per mesos, octubre i novembre han sigut els que han registrat un nombre superior de desplaçaments, ja que en tots dos períodes es van superar els 300.000 usuaris transportats.

La consellera Salomé Pradas ha destacat que “els resultats obtinguts consoliden el procés de creixement d’este servei, gràcies a les mesures de promoció d’ús del transport públic que ha impulsat la Generalitat en matèria mobilitat sostenible”.

En este sentit, la consellera ha recordat que la Generalitat ha decidit congelar en 2024 les tarifes als usuaris dels diversos serveis de transport públic de caràcter autonòmic, entre els quals es troba el TRAM de Castelló.

Pradas ha destacat que “esta mesura se suma a l’ampliació de sis mesos dels descomptes del 50 % sobre els títols multiviatge i els abonaments temporals, fins al pròxim 31 de juliol, i de la gratuïtat de l’Abonament Jove, que s’ha ampliat fins al 30 de juny”.

Com a part del procés de renovació de l’Abonament Jove Gratuït, els usuaris del TRAM de Castelló han fet ja més de 7.500 renovacions. Per a dur a terme esta renovació, els interessats poden dirigir-se a l’oficina del TRAM de Castelló, situada al carrer Carcaixent 1, lloc on es realitza la gestió.

Galeria d'imatges