President

Carlos Mazón anuncia la creació d'una oficina de suport a la relocalització d'empreses que vulguen situar-se a la Comunitat Valenciana

12/01/2024
Carlos Mazón anuncia la creació d'una oficina de suport a la relocalització d'empreses que vulguen situar-se a la Comunitat Valenciana
  • El cap del Consell ha avançat la posada en marxa d'esta oficina després de l'amenaça “intolerable” a la llibertat empresarial 
  • Esta eina estarà a la disposició de les empreses que “vulguen instal·lar-se a la nostra Comunitat per a créixer i consolidar-se”
  • Apunta que “la Generalitat posarà tots els mecanismes jurídics i de promoció al servei de les empreses”
  • Mazón ha assistit al còctel de cap d'any de l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO)
  • Renova el compromís de la Generalitat amb EUIPO tan essencial per a assegurar els drets, protegir els creadors i lluitar contra la pirateria intel·lectual
     
Alicante.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat la creació d'una oficina de suport a la relocalització d'empreses que vulguen situar-se a la Comunitat Valenciana per a “donar resposta a les empreses que lliurement volen instal·lar-se a la nostra Comunitat”.

El cap del Consell ha avançat la posada en marxa d'esta oficina després de l'amenaça “intolerable” a la llibertat empresarial, una cosa que no ha d'ocórrer perquè va “contra la mateixa essència de la Unió Europea i de la lliure circulació de mercaderies, persones i empreses”. 

Així, ha assegurat que esta oficina estarà a la disposició de les empreses que “vulguen instal·lar-se a la nostra Comunitat per a créixer i consolidar-se” i serà un instrument per a “garantir l'equitat, la lliure circulació i la llibertat empresarial que és l'avantsala de l'ocupació i de la cohesió social”. “Per a això -ha continuat- utilitzarem els instruments jurídics, de promoció i de suport de la Generalitat al nostre teixit productiu”.

El president ha fet estes declaracions durant el còctel de cap d'any organitzat per l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO) a Alacant, en el qual ha estat acompanyat per la ministra de Ciència i Innovació i Universitats, Diana Morant; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; la delegada del Govern, Pilar Bernabé; el president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez; l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala; i el director executiu d'EUIPO, João Negrão.

Carlos Mazón també ha volgut destacar l'alineació del Consell amb l'ajuda de la representativitat i promoció de “les nostres empreses i les nostres marques”. Així, des de la Generalitat es posarà en marxa, en col·laboració amb EUIPO i els seus serveis d'intel·ligència artificial, un millor mecanisme per a l'eficàcia administrativa i l'eliminació de la burocràcia al servei de la creativitat, promoció, creixement i instal·lació de les empreses ja existents a la Comunitat Valenciana. “Treballarem de manera especial atenent totes i cada una i les seues necessitats específiques” ha declarat el cap del Consell.

Durant la seua intervenció, el president ha reiterat el seu suport a la Unió Europea i ha expressat l'orgull que suposa per a la Comunitat Valenciana comptar a la ciutat d'Alacant amb esta seu europea tan essencial per a assegurar els drets, protegir els creadors i lluitar contra la pirateria intel·lectual. A més, enguany se celebren els 30 anys de l'arribada d'esta oficina europea a la ciutat que ha tingut un impacte de 400 milions d'euros a la regió.

Mazón ha assenyalat que l'Agència és part d'una comunitat autònoma orgullosa de les seues tradicions, però integrada en el projecte comú d'Espanya i la Unió Europea, “que exhibix amb orgull eixes tres banderes, i no en renúncia a cap” i ha agraït el treball de l'Oficina per fer que Alacant siga “marca” d'una destinació excepcional i que tan bon exemple aporta per a una educació multilingüe i multicultural.
 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón