President

Carlos Mazón destaca l'aposta del Consell per crear un entorn “d'agilitat administrativa i rebaixes fiscals” per a les empreses de la Comunitat Valenciana

12/01/2024
Carlos Mazón destaca l'aposta del Consell per crear un entorn “d'agilitat administrativa i rebaixes fiscals” per a les empreses de la Comunitat ...
  • Es compromet a “agilitzar tràmits empresarials” a través del Pla de simplificació administrativa i assenyala que és urgent “deixar de ser lents” 
  • Advoca per impulsar la innovació mitjançant una estratègia dual que combine la concessió d'ajudes i subvencions amb la rebaixa de la pressió fiscal
  • Defén una política d'innovació en la qual l'administració impulse el seu desenvolupament des de la “necessitat empresarial”
  • El president de la Generalitat ha inaugurat l'espai demostratiu de tecnologies digitals per a pymes i micropymes ‘Industrial Lab 5.0’, impulsat per FEMPA i AIDIMME i finançat per la Generalitat
  • Assenyala que este centre es convertirà en “referència” i permetrà "augmentar les oportunitats de les empreses”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat este divendres l'aposta del Consell per crear un entorn centrat en “l'agilitat administrativa i “en les rebaixes fiscals”, que impulse el creixement i el desenvolupament de les empreses establides a la Comunitat Valenciana i que fomente la creació d'ocupació, el progrés i la cohesió social. 

Carlos Mazón ha fet estes declaracions durant la inauguració de l'espai demostratiu de tecnologies digitals per a pymes i micropymes ‘Industrial Lab 5.0’, impulsat de manera conjunta per la Federació d'Empresaris del Metall de la Província d'Alacant (FEMPA) i l'Institut Tecnològic Metal·lomecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME), i finançat per la Generalitat a través de l'IVACE.  

Carlos Mazón ha destacat la labor dels empresaris i ha defés una política d'innovació en la qual l'Administració impulse el seu desenvolupament des de la “necessitat empresarial”.

Des d'un punt de vista pressupostari, el president ha advocat per fomentar la innovació mitjançant una estratègia dual, que combine la concessió d'ajudes i subvencions amb la rebaixa de la pressió fiscal; de manera que es done suport a este procés tant des del punt de vista del pressupost de despeses com del d'ingressos. 

Segons Carlos Mazón, els empresaris “no es poden limitar només a justificar subvencions”, sinó que han també d'emprendre i posar en marxa noves iniciatives i processos de canvi, i s'ha compromés des del Consell a facilitar-los les eines perquè això siga possible. 

Simplificació administrativa

Carlos Mazón, que ha realitzat un recorregut per les diferents zones de l'espai innovador ‘Industrial LAB 5.0’, ha reiterat l'aposta del Consell per portar les noves tecnologies també a la Generalitat i posar-les al servei de les empreses per a “agilitzar” tràmits administratius, gràcies a la posada en marxa del Pla de simplificació administrativa.

El president ha explicat que des del Consell es treballa per a acabar amb la “lentitud inaguantable de l'Administració”, i ha assenyalat que este procés no pot esperar i ha de dur-se a terme de manera urgent. “El procés per a deixar de ser lents, no pot ser lent”, ha assenyalat Mazón. 

Un espai "capdavanter"

El president ha qualificat ‘Industrial LAB 5.0’ com un espai “capdavanter” i ha assenyalat que representa un “gran contingut per a un gran continent”, en referència a l'edifici de FEMPA que l'allotja. 

Així, ha assenyalat que este centre suposa situar-se a l'avantguarda en innovació tecnològica. “Ací vindran les empreses a provar les noves tecnologies abans d'implantar-les”, ha explicat Mazón, qui ha apuntat també que l'espai donarà servei “a totes empreses”, no solament als associats de FEMPA. 

El cap del Consell ha destacat el suport de la Generalitat a esta iniciativa, amb una aportació de 800.000 a través de l'IVACE, que permetrà augmentar “les oportunitats per a les nostres empreses”. 

FEMPA, “pionera alacantina”

Carlos Mazón ha elogiat també la trajectòria de l'organització empresarial del sector del metall FEMPA, com una entitat “pionera alacantina”, que treballa pel futur de la indústria i presta servei amb equitat, defenent les seues arrels. 

Així mateix, ha elogiat la labor dels anteriors gestors de l'IVACE que van apostar per esta iniciativa i ha assenyalat que quan algú fa una bona gestió, cal reconéixer-ho. 

Industrial LAB

Industrial LAB 5.0 permet viure in situ experiències digitals aplicades a l'àrea industrial. Per a això, compta amb escenaris interactius en el qual es desenvolupen les accions i que permet, entre altres, viure una experiència pilot de connexió tecnològica entre dos centres de producció intel·ligent situats en llocs diferents (Alacant i València) i connectats mitjançant una xarxa digital, recreant així el paradigma de la nova fàbrica intel·ligent. 

L'objectiu de la iniciativa és promoure i difondre l'ús de noves tecnologies digitals com ara la realitat virtual i augmentada, la robòtica col·laborativa, la impressió 3D, o l'aplicació del procediment ‘rèplica digital’ (model virtual que reflectix amb exactitud un objecte físic, procés o sistema i que s'utilitza per a fer simulacions i estudiar el seu comportament).

A més de les sessions demostratives i showrooms, l'espai oferix també formació en noves tecnologies als empresaris o professionals interessats a millorar la connectivitat i la productivitat del seu negoci mitjançant tecnologies d'última generació.

A l'acte de presentació de l'espai 'Industrial LAB 5.0' ha assistit el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, Juan Antonio Rovira, així com representants del món econòmic, empresarial i sindical, de col·legis professionals, instituts tecnològics i universitats de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón