Presidència
Premis Transparència

La Generalitat rep tres distincions de la Xarxa Acadèmica de Govern Obert Internacional pels seus projectes en matèria de transparència

15/01/2024
La Generalitat rep tres distincions de la Xarxa Acadèmica de Govern Obert Internacional pels seus projectes en matèria de transparència
  • La millora de la informació sobre béns immobles en GVA Oberta, el Registre de Grups d'Interés i la Plataforma de Transparència en Entitats Privades són els projectes valencians guardonats
  • La Comunitat Valenciana és l'autonomia que més reconeixements rep als seus projectes en la I Edició dels Premis Audaz
  • El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, afirma que continuarem desenvolupant una política de transparència “de qualitat” per a avançar en els grans objectius de bon govern

La Generalitat ha rebut tres guardons de la I Edició de les Distincions Audaz de la Xarxa Acadèmica de Govern Obert Internacional (RAGA) pels seus projectes en matèria de transparència i avanços relacionats amb la qualitat de la informació publicada.

En concret, la millora de la informació sobre béns immobles en el portal de Transparència de la Generalitat GVA Oberta, el Registre de Grups d'Interés (REGIA) i la Plataforma de Transparència en Entitats Privades (TEP) han sigut els projectes valencians guardonats, la qual cosa situa la Comunitat Valenciana com l'autonomia que més reconeixements rep en esta edició.

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha valorat este reconeixement que “ve a premiar el treball de la Generalitat en la millora de la transparència i de la qualitat de la informació pública”.

En este sentit, José Tárrega ha afirmat que continuarem desenvolupant una política de transparència “de qualitat” en destinar recursos econòmics i humans “per a continuar avançant en estos grans objectius de bon govern”.

Distincions Audaz

L'objectiu de les Distincions Audaz és reconéixer i donar a conéixer les millors propostes o iniciatives desenvolupades per les comunitats autònomes en matèria de govern obert. En esta primera edició, 13 comunitats autònomes han presentat un total de 33 candidatures a les categories de millor bona pràctica en transparència o avanç més significatiu en publicitat activa.

Per a la concessió d'estes distincions s'han valorat especialment criteris com la innovació, l'impacte social, la col·laboració amb altres actors i la contribució al foment de la transparència dels diferents projectes.

El lliurament dels guardons es realitzarà el pròxim 15 de març a la Universitat de Valladolid, com a soci col·laborador de RAGA Espanya en esta edició.

RAGA Internacional és una xarxa d'acadèmics i institucions que promouen els valors i accions relatives al govern/estat obert en tota Iberoamèrica. Fundada en 2015 i adscrita al Centre d'Estudis d'Estat i Societat radicat a l'Argentina, compta actualment amb 13 apartats nacionals repartits per Iberoamèrica, i un d'estos és l'espanyol. És la xarxa d'investigadors en parla hispana més important del món quant a govern obert i des de desembre de 2020 compta amb un conveni de col·laboració amb la Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib (CEPAL), òrgan territorial de l'ONU.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracione del director general de Transparència i Participació, José Tárrega