Agricultura, Ramaderia i Pesca
Cunicultura

Aguirre anuncia mesures de suport al sector cunícola valencià, “un dels sectors ramaders més vulnerables”

16/01/2024
Aguirre anuncia mesures de suport al sector cunícola valencià, “un dels sectors ramaders més vulnerables”
  • Agricultura promocionarà el consum de carn de conill i donarà suport a les inversions en granges per a la seua modernització
  • El conseller ha intervingut en la jornada organitzada en l'IVIA sobre el futur del sector, dirigida a tècnics i productors

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha anunciat este dimarts diferents mesures de suport al sector cunícola, “un dels sectors ramaders més vulnerables, amb una taxa d'abandó d'explotacions molt elevat i que més necessitava la nostra ajuda”.

Així ho ha assegurat durant la seua intervenció en la jornada sobre 'El futur de la cunicultura' a la Comunitat Valenciana, que reunia productors i tècnics a la seu de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) a Moncada, amb l'objectiu de conéixer millor la situació actual del sector cunícola.  

“La intenció de la Conselleria d'Agricultura és donar-li un gir a la situació que viu el sector del conill a la nostra regió i, per això, he posat a treballar tots els meus directors generals en diferents mesures que permeten sustentar el sector”, ha afirmat Aguirre.

Així, a més d'una línia d'ajudes, el conseller ha anunciat la proposta d'ajudes a la reposició de conilles i al lucre cessant en casos de malaltia hemorràgica o mixomatosi. “Donarem suport a la unió de les diferents associacions de defensa sanitària del conill en una única, la qual cosa permetrà donar un major suport per conilla, promocionarem el consum de carn de conill i donarem suport a les inversions en granges per a la seua modernització”, ha afegit.

En definitiva -ha conclòs Aguirre-, “totes aquelles mesures que s'acorden amb el sector a través de la mesa de diàleg permanent i que ens permeten revertir l'actual situació, potenciant un sector que considerem estratègic”.

La jornada de l'IVIA, inaugurada pel director general de Política Agrària Comuna, Joaquín Gómez, el director de l'IVIA, Rodolfo Canet, i Ernesto Gómez, coordinador del Centre d'Investigació i Tecnologia Animal s'ha centrat, entre altres aspectes, en la producció i el benestar animal, amb exemples de sistemes d'allotjament alternatius a les gàbies i consells sobre el seu maneig, tant en la fase reproductiva com durant el període d'engreixament posterior.

En l'esdeveniment, clausurat pel director general de Producció Agrícola i Ramadera, Simón Martínez, han participat ponents de la Interprofessional Cunícola, de la Universitat Politècnica de València i de la Unitat de Cunicultura de l'IRTA, així com de la mateixa Conselleria, per a abordar les novetats relatives a les ajudes i el pla de suport al sector, com a resultat de les primeres reunions mantingudes amb l'equip de Govern.

Galeria d'imatges