Agricultura, Ramaderia i Pesca

El conseller d’Agricultura estudiarà mesures per a potenciar la bioplanta de Caudete de las Fuentes

17/01/2024
El conseller d’Agricultura estudiarà mesures per a potenciar la bioplanta de Caudete de las Fuentes
  • Aguirre visita la bioplanta de Caudete de las Fuentes, on es du a terme la tècnica de l’insecte estèril per a la lluita contra la mosca de la fruita

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, i el secretari autonòmic d’Agricultura, Javier Bartolomé, han visitat les instal·lacions de la bioplanta de Caudete de las Fuentes per a conéixer-ne l’estat i el funcionament, així com l’aplicació de la tècnica de l’insecte estèril per a la lluita contra una de les plagues més problemàtiques a la Comunitat Valenciana, com ho és la mosca de la fruita (Ceratitis capitata).

El centre és pioner en el desenvolupament i l’aplicació del mètode de lluita contra este insecte, que afecta principalment els cítrics, encara que hi ha més espècies de fruiters vulnerables a la plaga, com els fruiters de pinyol i el caqui.

El projecte consistix a alliberar mascles estèrils, de manera que en reproduir-se amb les femelles silvestres les postes no són viables i es reduïxen poblacions.

En la seua visita, el conseller ha destacat que “projectes com este ens ajuden a controlar una plaga tan complicada com la de la mosca de la fruita d’una manera integrada, reduint l’ús de fitosanitaris. Estudiarem mesures que permeten potenciar la investigació en este camp”.

A continuació s’ha traslladat a les instal·lacions de l’IVIA a Moncada, on es troba l’evolucionari i els insectaris de cria d’Anagyrus aberiae, paràsit del cotonet de Sud-àfrica.

Allí, el conseller ha enaltit el treball que s’està realitzant i la potencialitat de tècniques com l’esterilització de mascles o l’alliberament d’enemics naturals per a fer front a esta o altres plagues.

Galeria d'imatges