Hisenda, Economia i Administració Pública

La Generalitat adjudica per 1,3 milions d'euros la subhasta d'onze immobles procedents d'herències abintestat, un 21 % per damunt del preu de licitació

18/01/2024
La Generalitat adjudica per 1,3 milions d'euros la subhasta d'onze immobles procedents d'herències abintestat, un 21 % per damunt del preu de ...
  • Els ingressos obtinguts es dedicaran a fins d'interés social i a mecenatge cultural
  • El preu d'eixida conjunt dels immobles en primera subhasta era d'1,2 milions

 

La Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública, a través de la Direcció General de Patrimoni, ha adjudicat en una subhasta un total d'onze immobles per valor d'1.323.679,07 euros procedents d'herències abintestades en les quals la Generalitat havia sigut declarada hereva.

Es tracta de la primera subhasta d'estes característiques que fa la Conselleria d'Hisenda des de 2019 i en els pròxims mesos es continuarà amb este procediment amb l'objectiu d'optimitzar el patrimoni i els recursos de la Generalitat.

Així, han eixit a subhasta dotze immobles i solament n'ha quedat un sense adjudicar.  Cal destacar que el preu d'eixida acumulat del total d'estos immobles (dividits en dotze lots independents amb un preu tipus de licitació i corresponent fiança) ascendia a 1.260.830,60 euros en primera subhasta i de 774.307,59 euros en quarta subhasta, per la qual cosa la quantitat obtinguda en l'adjudicació dels lots ha sigut un 71 % superior al valor de licitació com a últim preu i el 5 % del valor que es licitava com a primer preu (un 21 % per damunt del preu de licitació).

El director general de Patrimoni, Toni Woodward, ha explicat que amb esta primera subhasta de béns “estem materialitzant un mandat clar del president Carlos Mazón amb la finalitat d'optimitzar al màxim els recursos de la Generalitat en benefici dels valencians”.

“Es tracta d'uns béns als quals no se'ls estava donant l'ús adequat fins al moment amb un perjudici econòmic als comptes de la Generalitat i per tant a la ciutadania valenciana davant de la deixadesa de l'anterior Consell”, ha indicat Toni Woodward, qui ha afegit que amb els ingressos d'esta subhasta “podem comprovar la veracitat dels pressupostos que va presentar la consellera  d'Hisenda, Ruth Merino, per a 2024”.

Més de 882.000 euros a fins socials

Els ingressos obtinguts es destinaran a fins d'interés social i a mecenatge cultural, tal com recull el Decret 20/2019 del Consell que regula el procediment per a la tramitació d'expedients d'herències intestades a favor de la Generalitat.

Així, dos terços dels ingressos obtinguts en la subhasta, és a dir, 882.452,71 euros, es destinaran a fins d'interés social i el terç restant, la qual cosa suposa un total de 441.226,36 euros, a actuacions del Pla de mecenatge cultural de la Generalitat.

En el procés han participat un total de 47 licitadors, dels quals 19 han presentat les seues ofertes per a l'habitatge situat al carrer Puerto Rico de València, mentre que 23 s'han interessat per les tres places de garatge del carrer Xàtiva. Així mateix, 8 licitadors s'han interessat per l'habitatge urbà residencial a Rocafort i 5 pel local de l'avinguda Primat Reig de València.

Del total dels 12 lots subhastats, ha quedat sense adjudicar l'habitatge situat al carrer Salvador Santamaría d'Alzira, perquè no s'ha presentat cap proposta.

No obstant això, segons la legislació vigent, els lots no adjudicats fins a quatre subhastes successives poden ser adjudicats directament als licitadors que es presenten en un termini d'un any des de la celebració de l'última subhasta. A més, en el cas que no es puga procedir a l'alienació d'estos immobles, s'incorporaran al patrimoni de la Generalitat com a béns patrimonials.

Immobles subhastats

En esta primera subhasta que efectua la Direcció General de Patrimoni des de 2019, s'han subhastat pisos situats a la ciutat de València: el de més valor en primera subhasta al carrer Salamanca; al carrer Sant Vicent Màrtir, un altre a Bisbe en Jeroni i un quart al carrer Puerto Rico.

També s'han subhastat un local a l'avinguda Primat Reig de València, un habitatge urbà residencial a Rocafort, tres places de garatge als carrers Xàtiva i una a Sant Vicent Màrtir de València, així com una parcel·la rústica a la partida Magdalena de Castelló de la Plana.

Galeria d'imatges