Presidència
Nova línia d'ajudes

La Generalitat subvencionarà els viatges a la Comunitat dels centres de valencians a l'exterior durant la celebració de les Falles, Fogueres i Magdalena

18/01/2024
La Generalitat subvencionarà els viatges a la Comunitat dels centres de valencians a l'exterior durant la celebració de les Falles, Fogueres i ...
  • La nova línia d'ajudes destinarà fins a 1.000 euros per als desplaçaments des de fora d'Espanya, amb un límit de 300 euros per als valencians i valencianes que viatgen des de Balears i de fins a 150 des de la Península
  • El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha assenyalat que els valencians i valencianes que residixen fora de la Comunitat “són els nostres millors ambaixadors en el món”

La Generalitat posarà en marxa una nova línia d'ajudes que permetrà subvencionar els viatges dels i les representants dels centres de valencians a l'exterior (CEVEX) que es desplacen a la Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració de les Falles, Fogueres i Magdalena.

Esta nova línia d'ajudes, amb una dotació de 20.000 euros, destinarà fins a 1.000 euros per als desplaçaments que es facen a València, Alacant i Castelló des de fora d'Espanya, un màxim de 300 euros per als valencians i valencianes que viatgen des de Balears, mentre que els trasllats a qualsevol de les tres ciutats durant de la celebració de les seues festes majors des de qualsevol lloc de la Península disposaran d'una subvenció de fins a 150 euros.

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha assenyalat que a través d'esta nova línia d'ajudes “pretenem que els valencians i valencianes que formen part dels CEVEX disposen d'una xicoteta ajuda per a viatjar fins a València, Alacant o Castelló durant la seua setmana gran”.

José Tárrega ha afirmat que els nostres senyals d'identitat, la nostra llengua i els nostres costums “tenen arrelament i continuïtat a tot el món gràcies als valencians i valencianes que residixen fora del nostre territori”. En este sentit, ha assegurat que “són els millors ambaixadors que té la Comunitat Valenciana per a portar la cultura, la tradició i les arrels valencianes a qualsevol racó del planeta”.

En l'actualitat hi ha un total de 42 CEVEX situats a Espanya i en la resta del món, dels quals 14 se situen a Espanya i la resta fora de les nostres fronteres. La funció dels CEVEX és promoure i difondre la llengua, la cultura, el folklore i les tradicions valencianes.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del director general de Transparència i Participació, José Tárrega