Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

L'estació de Luceros de TRAM d’Alacant estarà tancada al públic del 22 de gener al 21 de febrer a causa de les obres del nou escapament ferroviari

18/01/2024
Escapament Luceros
  • La instal·lació del nou desviament permetrà millorar les condicions de maniobra i circulació dels trens i tramvies
  • Durant estes setmanes, tots els trens i tramvies de les línies 1, 2, 3 i 4 tindran el seu inici i final en l'estació de Mercado

L'estació de Luceros de TRAM d'Alacant romandrà tancada al públic del 22 de gener al 21 de febrer, a conseqüència de les obres d'instal·lació de nou escapament ferroviari (unió de dos desviaments) que es faran al túnel de l'estació.

Esta actuació està pressupostada en 1,6 milions d'euros, IVA inclòs, i permetrà millorar la capacitat de maniobra i circulació dels trens i tramvies que circulen pel traçat subterrani.

Durant estes setmanes, les línies 1 (Luceros-Benidorm), 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig), 3 (Luceros-El Campello) i 4 (Luceros-Plaza La Coruña) tindran el seu origen i destinació en l'estació de Mercado.

El tancament temporal de Luceros implica al seu torn algunes xicotetes alteracions respecte als horaris habituals. Per a més informació, els usuaris poden consultar en les estacions i parades de TRAM d’Alacant,  en la pàgina web www.tramalacant.es i l'app oficial.

Durant el tancament de Luceros, el Punt del Client, situat en esta estació, continuarà funcionant en el seu horari habitual i, de manera paral·lela, a l'estació de Mercado s'ha previst reforçar el personal d'atenció al client per a facilitar l'accés i eixida de viatgers.

Treballs previstos

Actualment, l'estació de Luceros disposa de tan sols dos vies en servei i les dos són necessàries per a complir amb les freqüències establides, encara que únicament la via 1 està condicionada per a l'eixida de vehicles, l'altra queda per a l'execució de maniobres.

Juntament amb la millora de la capacitat de maniobra en el tram subterrani pel qual circulen les línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM d'Alacant, esta intervenció afavorix la regularitat del servei, ja que es reduïxen els efectes de possibles incidències sobre el conjunt de trens i tramvies en circulació.

Les obres també afecten la superestructura de via, al drenatge de la plataforma, catenària i el sistema de ventilació del túnel existent entre Luceros i Mercado.

A més d'eixes actuacions, es duran a terme una altra sèrie de treballs que afecten els enclavaments, agulles i modificacions sobre els sistemes de senyalització, comunicacions i seguretat ja instal·lats.

Galeria d'imatges