President

Carlos Mazón agraïx el suport de la CEOE a les principals reivindicacions de la Comunitat Valenciana

18/01/2024
Carlos Mazón agraïx el suport de la CEOE a les principals reivindicacions de la Comunitat Valenciana
  • Ressalta la seua col·laboració per a tirar avant la nova terminal nord de contenidors del port de València
  • Subratlla el suport de la patronal a inversions estratègiques per al turisme de la Comunitat com la segona pista de l'aeroport Alacant-Elx-Miguel Hernández i l'ampliació de l'aeroport de Manises
  • Destaca el compromís de la CEOE per a defendre amb rigor l'aigua que necessitem i la situació del sector ceràmic
  • Mazón trasllada els avantatges que la reforma fiscal i el Pla Simplifica suposen per a les empreses
  • El president de la Generalitat ha mantingut una reunió amb el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials, Antonio Garamendi

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat l'etapa iniciada a la Comunitat Valenciana d'obertura, assentament d'inversions i sentit comú i ha agraït el suport de la CEOE a les principals reivindicacions de la Comunitat Valenciana.

Mazón ha destacat la col·laboració entre el Consell i la CEOE per a impulsar el desenvolupament d'infraestructures i inversions clau a la Comunitat Valenciana com la nova terminal nord de contenidors del port de València, la segona pista de l'aeroport Alacant-Elx-Miguel Hernández i l'ampliació de l'aeroport de Manises, claus per al desenvolupament econòmic del nostre territori.

Després de la reunió, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha destacat la Comunitat Valenciana com “un dels motors econòmics reals i de futur d'Espanya”. El cap de la patronal també ha afirmat que “per als empresaris espanyols el que passe al territori de la Comunitat Valenciana és fonamental per a saber el que pot passar a Espanya”. A la trobada també han assistit la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, com a secretària del Consell i responsable del diàleg social i Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial Valenciana i vicepresident de la CEOE, que ha traslladat la certesa del compromís de la patronal amb la defensa dels interessos i de les empreses de la Comunitat Valenciana.

El president ha destacat el plantejament comú del Consell i patronal sobre les necessitats hídriques del nostre territori que “no és un problema d'uns quants agricultors de les comarques del sud de la Comunitat Valenciana, sinó que realment és un problema industrial, turístic, econòmic i transversal”. 

Així mateix, Carlos Mazón també ha volgut destacar el suport de la CEOE al sector ceràmic castellonenc com a sector estratègic de la Comunitat i assenyalat que “les ajudes per part del Govern d'Espanya estan començant a arribar molt tard, amb comptagotes i molt deficientment”, per la qual cosa el Consell i patronal s'han compromés a continuar treballant “no solament des de la part reivindicativa sinó també des de les nostres competències”.

Mazón també ha volgut recordar que la Generalitat ha ampliat les ajudes a fons perdut de l'Institut Valencià de Finances (IVF) i ha anunciat que en els pròxims dies parlarà amb ASCER per a desenvolupar altres mesures.

A més, el cap del Consell ha afirmat que les dos institucions coincidixen en la intolerabilitat de l'alentiment del desenvolupament energètic de la Comunitat Valenciana en matèria d'energies renovables, i ha reiterat la intenció del Consell per a continuar reivindicant una sobirania energètica amb l'objectiu que “a la Comunitat valenciana siguem per fi capaços de generar l'energia que consumim com a objectiu real de sostenibilitat i cura mediambiental, però també de l'ambició, inversió i llocs de treball que generen les energies renovables”. 

Mazón ha volgut traslladar al president de la CEOE els avantatges de la reforma fiscal i del Pla Simplifica, que reduirà burocràcia i traves administratives per a les empreses que ja residixen o que trien la Comunitat Valenciana per a instal·lar-se.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón