Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia i Interior forma professorat de primària i secundària en matèria de prevenció d'incendis forestals

18/01/2024
La Conselleria de Justícia i Interior forma professorat de primària i secundària en matèria de prevenció d'incendis forestals
  • Un total de 50 centres educatius seleccionats per la Conselleria d'Educació participen en el projecte ‘Guardabosc’
  • La Direcció General de Prevenció d'Incendis impulsa la publicació del material didàctic, tant en castellà com en valencià

La Conselleria de Justícia i Interior, a través de la Direcció General de Prevenció d'Incendis, impartix este dijous una jornada de formació sobre prevenció d'incendis forestals per a professorat de primària i secundària de la província de València.

Esta jornada s'emmarca en el projecte ‘Guardabosc’, que unix educació i prevenció d'incendis i es du a terme mitjançant la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General d'Innovació Educativa i Inclusió; la Conselleria de Justícia i Interior, a través de la Direcció General de Prevenció d'Incendis; la Xarxa Jove, i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Fases del projecte

El projecte ‘Guardabosc’ consta de diferents fases, que inclouen esta formació al professorat de 50 centres educatius; coordinació amb els agents mediambientals perquè cada centre tinga assistència a l'aula i en camp per a eixides pràctiques, i eixides i activitats sobre el terreny en espais naturals i muntanyes gestionades per la Generalitat i territoris afectats per incendis.

A més, des de la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals s'ha finançat la publicació en castellà de tot el material didàctic que ja estava disponible per al professorat en valencià. D'esta manera, tant el llibre del professor de primària i secundària com els quaderns per a l'alumnat estaran disponibles en les dos llengües.

Un total de 50 centres d'ensenyament primari i secundari han sigut seleccionats per la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació per a participar en este projecte d'innovació: 16 de la província d'Alacant; 11, de Castelló, i 23, de València. Al llarg d'esta setmana, els dies 16 i 17, s'han celebrat també les jornades per al professorat d'Alacant i Castelló, respectivament.

Galeria d'imatges