Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Medi Ambient

La Generalitat i Ecoembes entreguen a Nules el premi El Repte del Reciclatge 2023

18/01/2024
La Generalitat i Ecoembes entreguen a Nules el premi El Repte del Reciclatge 2023
  • Nules ha incrementat un 282,43 % l'aportació d'envasos de plàstic, llandes i brics, la qual cosa suposa 27,78 quilos per habitant 
  • El director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, ha entregat el premi, dotat amb 6.000 euros, a l'Associació Espanyola contra el Càncer d'esta població

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, en col·laboració amb els consorcis C1, C2 i C3-V1 Província de Castelló i València, i Ecoembes han entregat el premi El Repte del Reciclatge 2023 a Nules, per aconseguir l’increment més gran en la seua taxa de reciclatge en el contenidor groc.

El director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, ha participat en l’entrega del premi, dotat amb 6.000 euros, a l’Associació Espanyola contra el Càncer de Nules, que és l’entitat sense ànim de lucre triada pel municipi.

Durant l’acte, Blanco ha destacat la importància d’esta iniciativa, “que fomenta la competència sana per a augmentar la recollida i el reciclatge d’envasos per a evitar que arriben als abocadors”. “Tenim un greu problema de generació de residus i estes iniciatives, a més de conscienciar la ciutadania, servixen per a premiar els municipis que són més actius”, hi ha afegit Jorge Blanco.

En esta edició, Nules ha sigut la localitat guanyadora, d’un total de dotze, en aconseguir un increment del seu reciclatge en el contenidor groc respecte de l’any anterior d’un 282,43 %, i recuperar de mitjana 27,78 quilos per habitant. En total, els veïns de la localitat castellonenca han recuperat, en els dos mesos de campanya, més de 62.000 quilos d’envasos.
A l’acte han assistit també Manuel Alonso de Velasco, coordinador de Màrqueting d’Ecoembes; la presidenta del Consorci C3 V1, i alcaldessa de Segorbe, Mari Carmen Climent, i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Nules, César Estañol.

Conscienciació de la ciutadania

Durant els passats mesos d’abril i maig, dotze municipis van participar en la sisena edició d’este repte, que consistix a reciclar, com a mínim, el 10 % de l’aportació total de residus d’envasos de plàstic, llandes i brics respecte del mateix període de l’any anterior, i demostrar així un augment del compromís amb el reciclatge i la cura del medi ambient.

A més, esta edició ha aconseguit sumar més 20.000 persones dels diversos municipis de la zona, que es van acostar a participar en la varietat d’activitats programades. A més, també s’han desenvolupat més de 100 xarrades informatives i de sensibilització, que han arribat a prop de 5.000 persones entre alumnes de diversos centres educatius de la zona i membres d’associacions, centres locals i diversos col·lectius veïnals.

Galeria d'imatges