Agricultura, Ramaderia i Pesca
Assegurances agràries

La Comunitat Valenciana incrementa el pressupost en assegurances agràries per a 2024

19/01/2024
La Comunitat Valenciana incrementa el pressupost en assegurances agràries per a 2024
  • La Conselleria d'Agricultura continua apostant per este sistema i es manté com la que més aporta econòmicament en assegurances agràries, en benefici del sector productor valencià

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca augmentarà la partida pressupostària destinada a donar suport a la contractació d'assegurances agràries en un 13,1 %, la qual cosa suposa un import total de 32 milions d'euros per a 2024.

Després de la celebració de la Comissió Territorial d'Assegurances Agràries de la Comunitat Valenciana, que es va celebrar este dijous, el secretari autonòmic d'Agricultura, Javier Bartolomé, va destacar que “mantenim el nostre compromís i incrementem el percentatge d'ajuda per als cultius de secà”.

La Conselleria defén davant d'Enesa i Agroseguro que “no es repercutisquen sobrecostos a l'agricultor i al ramader” i que el nou conveni que s'ha de negociar amb Agroseguro tinga com a objectiu “millorar el servei a l'assegurat”.

Cal destacar que la Conselleria d'Agricultura és la que més aporta al sistema d'assegurances agràries de tota Espanya. El pressupost de la Generalitat va representar en 2022 el 32,1 % del pressupost del total de les assegurances. Van darrere Catalunya amb un 14,3 % i Castella i Lleó amb un 11,8 %.

En 2023 el pressupost destinat va ascendir a 28,3 milions d'euros, encara que finalment es va abonar un total de 34,2 milions d'euros, la qual cosa demostra la importància que té este sistema per als agricultors i ramaders valencians.

Esta acció s'emmarca en el paquet d'accions que està desenvolupant la Conselleria d'Agricultura en suport al sector primari valencià. En este sentit, s'estan estudiant la creació d'una línia específica de finançament a través d'IVF.

Fruit de l'interés de la Conselleria a donar suport al sector, també s'ha publicat recentment la proposta d'ordre d'ajudes a la cirera oberta a tots els productors de la Comunitat Valenciana.

Bartolomé recorda que “en els pressupostos ja aprovats també es preveu una partida per a donar suport als sectors més vulnerables en el cas que patisquen pèrdues per incidències climàtiques, perquè en el cas que les necessiten puguen destinar-se línies de suport i no ocórrega com en 2023, que no estava ni previst ni pressupostat.”

Galeria d'imatges