Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Innovació

Salomé Pradas anuncia la posada en marxa d'un segon banc d'assajos de motors espacials a l'aeroport de Castelló

20/01/2024
Salomé Pradas anuncia la posada en marxa d'un segon banc d'assajos de motors espacials a l'aeroport de Castelló
  • La consellera destaca que l'activitat aeroespacial “està alineada amb l'aposta de la Generalitat per la captació de projectes innovadors”
  • L'empresa Arkadia Space provarà per a l'Agència Espacial Europea el motor de més embranzida que ha desenvolupat fins hui

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat la posada en marxa a l'aeroport de Castelló d'un segon banc d'assajos de motors espacials de la start-up Arkadia Space.

Salomé Pradas ha visitat recentment les instal·lacions d'Arkadia Space a l'aeroport de Castelló, acompanyada pel director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez Mus; la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat; i el director general d'Aerocas, Justo Vellón.

La consellera ha destacat el creixement a l'aeroport de Castelló de la companyia aeroespacial, “que està alineada amb l'aposta de la Generalitat per la captació de talent i de projectes vinculats a la innovació”. En este sentit, ha destacat l'objectiu que l'aeroport “s'erigisca en un espai d'oportunitat i exercisca un paper dinamitzador del sector aeroespacial, caracteritzat pel seu alt valor afegit”.

Arkadia Space és una start-up amb seu a l'aeroport de Castelló, especialitzada en el desenvolupament i validació de motors i sistemes de propulsió química basats en l'ús de combustibles verds. Estos motors estan destinats a vehicles espacials, com ara satèl·lits o plataformes de retirada de fem espacial. Esta empresa compta amb tres contractes amb l'Agència Espacial Europea (ESA) i serà per a este organisme per al qual provarà a les instal·lacions de Vilanova d'Alcolea el motor de més embranzida que ha desenvolupat fins hui.

Galeria d'imatges