Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Generalitat impulsa actuacions per a millorar la mobilitat i descongestionar el trànsit a la Ribera

19/01/2024
La Generalitat impulsa actuacions per a millorar la mobilitat i descongestionar el trànsit a la Ribera
  • La directora general d'Infraestructures avança que es preveu dotar Carcaixent de connexions directes amb els grans eixos viaris
  • La Conselleria de Medi Ambient sotmet a informació pública el projecte bàsic del nou accés nord a Carcaixent des de la CV-50 i estudia millorar la connexió sud amb l'A-7

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha tret a informació pública el projecte bàsic del nou accés nord a Carcaixent des de la CV-50. El projecte, la fase d'informació del qual pública es recull en el DOGV, contribuirà a resoldre els problemes viaris d'esta comarca.

La directora general d'Infraestructures i Projectes Urbans, María José Martínez Ruzafa, ha assegurat que esta actuació “s'engloba en el context de la millora de la mobilitat i les necessàries infraestructures que la Generalitat ha programat per a esta comarca”. Es tracta, segons ha explicat, “de resoldre la falta de connexions directes de Carcaixent amb els grans eixos viaris, la problemàtica de la CV-50", i ha de ser completada amb altres actuacions, integrades en el context geogràfic i valors ambientals d'esta àrea.

En este sentit, Martínez Ruzafa ha indicat que “és molt necessari des del punt de vista estructural la connexió de la CV-41, en l'eix nord-sud que comunica tots els municipis de la Ribera. I, al seu torn, es resoldran substancialment els problemes de congestió de trànsit del seu entorn”. La segona actuació prevista, ha avançat, “serà la millora de la connexió sud de Carcaixent amb l'A-7, a través d'Alberic”.

Actualment, les connexions de Carcaixent amb els grans eixos viaris i la ciutat de València es fan pel tram periurbà de la CV-50, que discorre adossat al nucli urbà d'Alzira, sense un accés directe a l'A-7, amb problemes de saturació derivats dels trànsits locals que es donen en una carretera periurbana. 

La carretera CV-50 és un dels eixos principals de la xarxa de carreteres autonòmica que va des de Tavernes de la Valldigna a Llíria i unix les comarques de la Safor, la Ribera Alta, la Foia de Buñol i el Camp de Túria. Els seus principals problemes de funcionalitat es registren al seu pas per la Ribera.

Galeria d'imatges