Sanitat

El Consell aprova el decret que regula les condicions del personal del Departament de Salut de Dénia després de l'extinció del contracte per concessió

23/01/2024
  • El pròxim 1 de febrer este departament de salut passarà a ser gestionat per la Conselleria de Sanitat
  • Sanitat crearà més de 1.700 places per a integrar en el Sistema Valencià de Salut el personal subrogat de l'empresa concessionària 
  • La inversió en personal ascendix a més de 92 milions d'euros amb la finalitat de garantir la qualitat assistencial a Dénia

El Ple del Consell ha aprovat el decret que regula les condicions laborals del personal del Departament de Salut de Dénia després de l'extinció del contracte de gestió de servici públic per concessió, que finalitza el pròxim 31 de gener de 2024.

D'esta manera, a partir del dia 1 de febrer, el Departament de Salut de Dénia passarà a ser gestionat de manera directa per la Conselleria de Sanitat i el personal que hi exercix la seua labor s'integrarà en la plantilla del Sistema Valencià de Salut.

En concret, Sanitat crearà més de 1.700 places per a integrar al personal subrogat de l'empresa concessionària. Per a fer-ho, està prevista una inversió de més de 92 milions d'euros, que permetrà garantir la qualitat assistencial en el Departament de Salut de Dénia. A més, la plantilla es completa amb 287 llocs de personal estatutari que ja forma part d'este departament.

Regulació de les condicions laborals

A través d'este decret es regula el règim jurídic que ha d'aplicar-se al personal laboral que assumix la Generalitat després de la subrogació.

De fet, establix el marc normatiu que determina la naturalesa laboral de la relació d'ocupació, les condicions de treball, així com el fet d'ocupar places de naturalesa estatutària de manera transitòria, sempre que no hi haja causes legals d'extinció, i la forma de provisió d'estos llocs en el cas que queden vacants.

Al mateix temps, la norma regula el dret d'excedència del personal estatutari d'institucions sanitàries i dependent de la Conselleria de Sanitat que en el seu moment va optar per esta situació.

S'establix així el marc jurídic necessari per a regular la relació laboral del personal del Departament de Salut de Dénia una vegada es formalitze el model de gestió directa per part de la Conselleria de Sanitat.