Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Generalitat i Ajuntament acorden el full de ruta per a avançar en la tramitació de la ronda oest de Castelló

19/01/2024
Generalitat i Ajuntament acorden el full de ruta per a avançar en la tramitació de la ronda oest de Castelló
  • El secretari autonòmic d'Infraestructures avança que pròximament es formalitzarà el conveni per a agilitzar les obres

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i l’Ajuntament acorden un full de ruta per a l’execució de la ronda oest de Castelló. El secretari autonòmic d’Infraestructures, Vicente Dómine, ha mantingut esta setmana una reunió amb el regidor d’Urbanisme, Sergio Toledo, per a analitzar els passos a seguir per a impulsar esta reivindicació històrica de la capital de la Plana.

Esta trobada se suma a la bateria de reunions dels últims mesos per a treballar en el projecte i en la redacció d’un conveni de col·laboració que se subscriurà pròximament, en què es reflectiran el full de ruta i els compromisos de desenvolupament de les dos parts. “La Generalitat compta en el pressupost de 2024 amb la partida necessària per a la licitació de les obres i, per tant, per a iniciar el projecte com més prompte millor”, ha remarcat Dómine.

Vicente Dómine ha manifestat que “la voluntat de les dos administracions és que la ronda de Castelló siga una realitat al més prompte possible”. Per a accelerar l’impuls de la infraestructura es treballa en la redacció del tram comprés entre la carretera de Borriol i la de l’Alcora. “L’Ajuntament de Castelló compta amb tots els informes positius i avança a bon ritme”, ha indicat Dómine, que hi ha afegit que “s’estan analitzant les millors solucions tècniques” per a la zona que afecta la rotonda d’entrada a Castelló des de l’AP-7, on connecta amb la ronda sud.

El secretari autonòmic ha assenyalat que la Generalitat buscarà solucions amb el Ministeri per a garantir la viabilitat d’eixa part de la futura infraestructura. “Ja ens hem reunit amb la Demarcació de Carreteres de l’Estat per a abordar este assumpte, i hem acordat els criteris bàsics per a les solucions tècniques necessàries que permeten assumir els importants increments de trànsit en el futur. Amb això confiem a obtindre l’informe favorable necessari per a desbloquejar el final d’esta actuació”.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, ha explicat que “treballem de manera coordinada entre administracions per a desbloquejar una de les actuacions estratègiques per a la ciutat molt demanada durant anys, com ho és la culminació de la ronda oest. Des que vam arribar al govern estem mantenint constants reunions perquè les obres es puguen dur a terme al més prompte possible. El pressupost municipal de 2024 reserva una partida per a expropiacions per on passa la ronda oest. Per tant, és el primer pas per a desbloquejar una infraestructura molt necessària”.

Galeria d'imatges